Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse handelaren bezoeken Le Jardin de Rabelais

Op 22 mei 2023 heeft Le Jardin de Rabelais voor het eerst voor een dertigtal AGF-handelaren uit heel Frankrijk zijn deuren geopend. "Binnen Demain la Terre zijn we een partnerschap aangegaan met de Franse Vereniging van lokale voedselspecialisten en Saveurs Commerce, de vereniging die we op de internationale landbouwbeurs van Parijs hebben leren kennen. De meeste klanten van deze twee organisaties kopen onze tomaten via groothandels. Een aantal medewerkers van Saveurs Commerce vroeg ons daarom of zij met hun leden een bezoek aan Le Jardin de Rabelais konden regelen. In het verleden hebben we al eens dagen georganiseerd met enkele van onze groothandels- en supermarktklanten, maar dit was de eerste keer dat we dat deden met onze groentetelersklanten", vertelt directeur van Le Jardin de Rabelais Pascal Delahaye.


Foto: Saveurs Commerce

Een bijeenkomst met directe feedback over de markt
Het bezoek verliep in twee fasen: er werd begonnen met een discussie in de vergaderzaal die werd gevolgd door een rondleiding door de kassen en het pakstation. Voor zowel Le Jardin de Rabelais als de retailers was een interessante halve dag. "Door de handelaren in het echt te ontmoeten kregen we directe feedback over de markt en hun gevoelens daarover. Op hun beurt kregen de handelaren inzicht in de manier waarop wij werken, konden ze vragen stellen over onze teelttechnieken, meer te weten komen over de manier waarop we omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en over de karakteristieke smaak van onze tomaten. Hierdoor kunnen zij onze producten beter bij consumenten promoten."



Handelaren erg nieuwsgierig naar teeltproces
Volgens hoofd communicatie van Saveurs Commerce Marie Daniel "kenden de handelaren de tomaten van Jardin de Rabelais al en waren ze heel nieuwsgierig naar de manier waarop ze worden geteeld en de manier waarop de uitzonderlijke kwaliteit waar ze bekend om staan zo goed behouden blijft. Omdat de leden van Saveurs Commerce zo dicht mogelijk bij de teeltgebieden willen komen organiseert het bedrijf sinds enige tijd regelmatig reizen naar het hart van de sector. De leden leren tijdens deze bezoeken veel en zijn er ook nog trots op dat ze met hun klanten (beter) over de producten kunnen communiceren."

"Om in het vak te slagen moet je er echt een bepaalde passie voor hebben. Daarom hebben we bij het organiseren van een bezoek aan een van onze leden gebruikgemaakt van ons partnerschap met Demain la Terre. Le Jardin de Rabelais is een van de belangrijkste merken in de AGF-sector, dus het kostte ons geen enkele moeite om professionals mee te krijgen. Hoewel hij dit niet gewend was, aarzelde Pascal Delahaye geen moment om de deuren van zijn teeltbedrijf te openen. Het was een dag rijk aan zeer aangename en gezellige gesprekken tussen gepassioneerde mensen die heel erg van hun vak en de producten waar ze mee werken houden."


Foto: Demain la Terre

Een concrete illustratie van de verbintenissen van Demain la Terre
Hoofd communicatie van Demain la Terre Damien Sanchez was ook positief over de impact van de bijeenkomst. "Over het algemeen waren de handelaren heel tevreden over het bezoek. Het bezoek aan de teeltbedrijven zorgt ervoor dat ze de verhalen en de mensen achter de producten die zij verkopen kunnen plaatsen en hun communicatie met de consumenten kunnen verrijken." Met het bezoek aan de teeltbedrijven kon bovendien op een heel interessante en concrete manier inzicht worden verkregen in de bezigheden en partnerschappen van Demain La Terre. "Le Jardin de Rabelais is sinds 2011 lid van Demain La Terre, dus dit bezoek was een zeer concrete illustratie van de sociale en de ecologische partnerschappen van Demain la Terre in het bijzonder."


Foto: Saveurs Commerce

Voor meer informatie:
Pascal Delahaye
Jardin de Rabelais
p.delahaye@lejardinderabelais.fr

Marie Daniel
Saveurs Commerce
mariedaniel@saveurs-commerce.fr

Damien Sanchez
Demain la Terre
Tel.: +33 (0)5 62 60 19 03
Mob.: +33 (0)6 47 00 29 94
damien.sanchez@demainlaterre.org
www.demainlaterre.org

Publicatiedatum: