Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Het ras Malling Ace integreren in onze kas is echt een gamechanger geweest”

Nederlandse aardbeientelers staan bekend als pioniers op het gebied van aardbeienteelt. Daarbij gebruiken ze de kracht van de glastuinbouw om de kwaliteit van hun aardbeien te verbeteren en het traditionele groeiseizoen te verlengen. Vanwege innovatieve technieken voldoen deze telers aan de stijgende vraag naar premiumaardbeien en bieden ze de consumenten een langere periode om van hun favoriete seizoensfruit te genieten.

Eén van die telers is Marc van Gennip, wiens familie al sinds de jaren 1960 aardbeien teelt. Vandaag de dag teelt Genson Fresh Fruits & Vegetables ongeveer 5000 ton aardbeien per jaar en levert het al meer dan 35 jaar aan de grootste supermarktketen van Nederland. Samen met zakenpartner Bart Goorts zorgt Marc ervoor dat deze generatie de innovatie voortzet die ooit door hun voorgangers werd geïnitieerd. Dit seizoen is geen uitzondering, want ze verwelkomt het nieuwe doordragende ras Malling Ace van Bayer DeRuiter in hun kassen.

Gamechanger
"De Malling Ace integreren in onze kas is echt een gamechanger geweest", merkt Marc op. De introductie van een doordragende aardbei in de kas is een relatief nieuwe ontwikkeling in Nederland. Volgens Marc is "de Malling Ace perfect na het wintergewas Sonata met belichting, want we kunnen dit ras oogsten voor de rest van het jaar, van april tot oktober, wanneer we het nieuwe wintergewas planten."

Na verschillende proeven met verschillende doordragende soorten koos Genson ervoor om verder te gaan met de Malling Ace, omdat ze merkten dat ze zo de arbeidskosten konden verlagen en de productiviteit konden verhogen. "Vorig jaar behaalden we met vijf planten per meter bijna 10 kg klasse 1-fruit", gaat Marc verder.

Eén van de belangrijkste factoren voor het succes van elke aardbeienteler is om te beginnen met sterke en gezonde planten. Om hun gewas vrij te houden van plagen en ziekten en om het hele seizoen lang aardbeien van hoge kwaliteit te produceren, heeft Genson proactief geïnvesteerd in de nieuwste innovaties en technologieën op het gebied van gewasteelt. "We hebben geïnvesteerd in een UV-C-verlichtingsmachine en gebruiken biologische gewasbeschermingsmiddelen van Bayer voor het hele gewas, wat samen een goed resultaat qua opbrengst en kosten oplevert", vertelt Marc. Commerciële fruittelers kunnen Malling Ace-planten bestellen bij plantentelers.

Bron: Bayer

Publicatiedatum: