Canadese telers melden recordoogsten

JC Fresh en Orangeline Farms, gevestigd in Ontario, Canada, melden recordoogsten. JC Fresh Farms heeft een record gehaald van 64.954 kg pruim- en snacktomaten. Orangeline Farms haalde een record van meer dan 14.000 kisten zoete snackpaprika's. Beide bedrijven maken deel uit van Betterment Harvest.

De recordproductie in de tweede week van mei volgt op een succesvolle aanplant van de oogst van 2023 en een eerste oogst die een week vroeger was dan vorig jaar. Bovendien hebben de bedrijven een record contractprijs voor het seizoen 2023 bedongen.

JC Fresh Farms heeft 13 hectare hightech dubbele polykassen met de mogelijkheid om de activiteiten uit te breiden met nog eens 6 hectare onder hightech diffuus glas. De faciliteit bevindt zich in Kingsville, Ontario, Canada. Momenteel wordt er een exclusief speciaal tomatenras geteeld.

Orangeline Farms, gelegen in Leamington, Ontario, bevindt zich op 48 hectare land en bestaat uit een hightech, dubbele polykas op 8 hectare en een extra hightech kas van 4 hectare. De faciliteit wordt momenteel gebruikt voor de teelt van snackpaprika's. Orangeline verwacht in het groeiseizoen 2023 bijna 500.000 paprikaplanten te telen, wat jaarlijks ongeveer 5 miljoen pond product oplevert.

Matt Tatomir, co-voorzitter van Betterment Harvest en oprichter van JC Fresh en Orangeline Farms: "We zijn ontzettend trots op ons team voor de geweldige start van dit seizoen en het jaar 2023 waarin we op bijna elke waarde beter hebben gepresteerd. Dankzij de technologie die we hebben geïmplementeerd en de verbeterde efficiëntie bij het plukken, hebben we onze bedrijfskosten aanzienlijk kunnen verlagen. We zijn blij met de prestaties die we tot nu toe hebben geleverd en we geloven dat we ons huidige momentum de rest van het seizoen kunnen voortzetten."

De recordproductieweek van Betterment Harvest omvatte:

  • 14.200 kisten zoete, snackpaprika's bij Orangeline Farms;
  • meer dan 143.200 kilo druiven/snacktomaten bij JC Fresh Farms
  • en pp geconsolideerde basis een wekelijkse recordopbrengst van $ 829.410.

Klant- en verkoopkanalen
"Zowel de oogst van JC Fresh Farms als die van Orangeline Farms zijn volledig toegezegd aan productverkopers en op basis van contracten met een vaste prijs, die een solide omzetprognose en een goed beheer van zowel variabele als vaste kosten mogelijk maken," voegen de teams eraan toe. "De contractuele regeling biedt ons regelmatige inkomsten en maakt het mogelijk 's werelds toonaangevende retailers die wekelijks honderdduizenden kilo's nodig hebben, te voorzien van producten."

Voor meer informatie:
Land Betterment Corporation
landbetterment.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.