Substraatsector staat stil bij verantwoord geproduceerd kokos

Ruim vijftig internationale stakeholders waren 10 mei aanwezig bij de hybride bijeenkomst over de ontwikkeling van Responsibily Produced Coir (RPC). Dat meldt de Stichting Regeling HandelsPotgronden (RHP). RHP faciliteerde deze kick-off op evenementenlocatie KAS in Woerden.

De dag stond in het teken van het verzamelen van de input, expertise en visie van de stakeholders op Responsibly Produced Coir (RPC). De focus lag op het vaststellen van de juiste definitie van ‘duurzame productie’ en alle noodzakelijke duurzaamheidsvraagstukken die een sleutelrol spelen in de kokosproductieketen.

Presentaties
Dagvoorzitter was Merthus Bezemer van GTC+. Martine Holtkamp, Algemeen directeur van RHP, opende de stakeholderbijeenkomst met een introductie. Vervolgens namen Koen van der Hurk (Dutch Plantin), Elise Wieringa (Royal Lemkes), Nata Markovic (Ikea), Jacques Wolbert (Growers United) en Jeroen Oudheusden (Floriculture Sustainability Initiative) de aanwezigen mee in de productie- en gebruiksketen van substraten in het algemeen en kokos in het bijzonder en het belang van duurzaamheid en verantwoorde productie daarin.

Brainstorm en discussie
Na de presentaties kwam er via een brainstormsessie een discussie met alle aanwezigen op gang om de eerste ruwe kaders voor Responsibly Produced Coir te schetsen. Hierbij zijn onder meer de relevante thema’s voor een verantwoorde productie benoemd. De visies die gedeeld zijn over nut en noodzaak van de ontwikkeling van een dergelijk certificatieschema en de verschillende inzichten over de wijze waarop, zijn waardevol en zullen het startpunt vormen voor de verdere ontwikkeling.

Bron: RHP 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.