Macfrut 2023 wordt volwassen AGF-beurs

Op de 40e editie is Macfrut, een internationale groente- en fruitbeurs voor professionals uit Italië en het buitenland, echt volwassen geworden met volle zalen als nooit tevoren, meer stands en exposanten en bezoekers van over de hele wereld. En wat meer is: er is nog veel ruimte voor verbetering. De buitenlandse bijdrage was van fundamenteel belang: 300 buitenlandse kopers uit 57 landen die 1.500 ontmoetingen hadden met Italiaanse exposanten. Deze cijfers komen van het Italiaanse Nationaal Instituut voor de Export (Agenzia ICE).  

Klik hier voor de fotoreportage.

Staat uw bedrijf niet in de fotoreportage? Stuur een foto naar de redactie van onze Italiaanse zustersite info@freshplaza.it

"Ik wil eerst en vooral een dankwoord richten tot alle exposanten, instellingen, brancheorganisaties, het personeel van Cesena Fiera en het team van specialisten die aan deze succesvolle editie hebben gewerkt. Deze buitengewone editie van Macfrut is het bewijs van waartoe de AGF-sector in staat is als het zich verenigt voor een gemeenschappelijk doel, namelijk waarde toevoegen aan de volledige toeleveringsketen. We blijven bouwen aan dit mooie evenement dat onze sector verdient", zegt Renzo Piraccini, voorzitter van de beurs.

Hoewel op de eerste dag, woensdag 3 mei, veel bezoekers en exposanten door slecht weer (met een onderbreking van de spoorlijn in de provincie Ravenna) de beurs moeilijk konden bereiken, was de toestroom van bezoekers aanzienlijk. 

"Maar waar het om gaat, zijn de goede contacten die we hebben gehad. Ik heb er weinig belang bij dat er duizenden mensen langskomen als er geen zaken te doen zijn. Ik praat liever met twee of drie bedrijven waarbij er iets concreets uit de bus komt. Op Macfrut 2023 is dat doel grotendeels bereikt", merkt een exposant op. 

Klik hier voor de fotoreportage.

"Ik ben zeer tevreden over deze Macfrut", zegt de voorzitter van een telersvereniging, "maar ik moedig de organisatoren aan om nog beter te doen. Want als het mogelijk is om buitenlandse kopers te interesseren voor de Italiaanse groenten en fruit, zal Macfrut niet moeten onderdoen voor Berlijn. Dit segment, namelijk de kopers van groenten en fruit (niet die van technologieën, want die zijn goed vertegenwoordigd), moet nog verder worden uitgebouwd. Dit moet het doel zijn voor 2024. Wij zullen er alvast weer bij zijn."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.