Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshop over toekomstbestendige land- en tuinbouw

De provincie Zuid-Holland organiseert op 24 mei een workshop over innovaties in de land- en tuinbouw. Ondernemers die op zoek zijn naar kennis, hulp en verbinding op dit onderwerp kunnen zich aanmelden.

Vanaf vijf juni kan men subsidie aanvragen voor systeeminnovaties in de land- en tuinbouw. De provincie Zuid-Holland zoekt projecten die voor doorbraken kunnen zorgen in de ontwikkeling naar een toekomstbestendige, vitale land- en tuinbouw in Zuid-Holland. Voorafgaand aan de openstelling organiseert de provincie Zuid-Holland een speciale co-creatie workshop voor mensen met een goed idee die op zoek zijn naar kennis, hulp en verbinding.

Sociale innovatie
De subsidie valt binnen het kader Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) Nationaal Strategisch Plan (NSP): samenwerking voor innovatie. De provincie Zuid-Holland zoekt projecten die naar fundamentele veranderingen kunnen leiden voor de land- en tuinbouw in Zuid-Holland. Projecten die bijdragen aan het verbeteren van de uitgangspositie en toekomstig verdienmodel van de agrarische ondernemers, in balans met de natuurlijke draagkracht. Waar de provincie Zuid-Holland met deze regeling vooral naar zoekt is sociale innovatie: andere manieren van denken, doen en organiseren.

Denk bijvoorbeeld aan samenwerking in collectieven. Ten tweede waarde-creatie over de gehele keten. Het derde het creëren van cross-sectorale verdienmodellen. Ten vierde het creëren van afzetmarkt naar duurzaam geteelde producten.

Speciale bijeenkomst
De provincie kan zich goed voorstellen dat juist projecten die over innoveren en experimenteren veel vragen oproepen. Hoe kan mijn project-idee echt bijdragen aan verandering? Zijn er wellicht partijen waarmee ik kan samenwerken? Kan ik meer informatie krijgen?

Om deze en andere vragen te beantwoorden organiseert de provincie deze workshop voor potentiële aanvragers. De opzet is breed: deskundigen van de provincie informeren over de ins en outs van de subsidie; men kan er alvast een idee pitchen en laten verrijken, netwerken en eventueel zelfs samen werken aan een verdere uitwerking van het projectplan.

Meteen aan de slag
Dat zo'n zogenoemde co-creatie workshop gewaardeerd wordt, weet de provincie van andere subsidies en van de kick-offsessie die ze begin april in het kader van deze subsidieaanvraag hebben georganiseerd voor hun netwerkpartners in de land- en tuinbouw en het voedselsysteem. Deelnemers waren enthousiast over het feit dat er niet alleen informatie gedeeld werd, maar dat zij ook meteen met elkaar aan de slag konden om hun plannen verder vorm te geven.

Aanmelden tot uiterlijk 17 mei
De workshop vindt plaats bij de Polderij in Maassluis van 09:30 tot 12:30 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 17 mei via het aanmeldformulier. Op dit formulier kan men aangeven welke hulpvragen of aanbod er zijn, zodat de provincie hier rekening mee kan houden in het programma.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Publicatiedatum: