Nederlandse overheid helpt nog vier jaar mee risico's aardwarmte te dekken

De subsidiemodule 'Risico’s dekken voor aardwarmte van de Regeling nationale EZK en LNV-subsidie' is vorig jaar juli afgelopen. Gebleken is dat er de komende jaren naar verwachting nog altijd geen commerciële mogelijkheden zullen zijn om het geologische risico bij diep aardwarmteprojecten en aardwarmteprojecten af te dekken, schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw. Daarom heeft hij besloten de regeling opnieuw open te stellen, tot 1 juli 2027.

Hiermee wordt investeerders meer zekerheid geboden dat deze subsidiemodule in de komende vijf jaren opengesteld zal worden, schrijft de staatssecretaris in de Staatscourant op 24 april. Omdat de subsidiemodule inmiddels is vervallen kan de verlenging niet meer in de subsidiemodule zelf opgenomen worden. Om deze reden wordt deze subsidiemodule opnieuw vastgesteld.

De subsidiemodule wordt opnieuw vastgesteld onder dezelfde voorwaarden voor dezelfde activiteiten als van de vervallen subsidiemodule. 

Ten opzichte van de vorige openstelling zijn de informatie-verplichtingen gelijk gebleven. Met het opengestelde budget kunnen gemiddeld 4 projecten aangevraagd en gehonoreerd worden. De totale administratieve lasten bedragen € 25.950.- oftewel 0,06% van het beschikbare budget van € 44,2 miljoen.

Bron: Staatscourant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.