Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

11 glastuinbouwspelers op handelsmissie in Zuid-Korea en Japan

Van 13 tot 17 maart 2023 organiseerde Nederland een handelsmissie naar Korea en Japan met als thema de energietransitie. De missie, onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, nam deel aan beurzen, seminars, matchmaking events en bedrijfsbezoeken. De handelsmissie bestond uit meer dan 40 bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in waterstof, accu's, glastuinbouw en offshore windenergie.

De energietransitiemissie van 13 tot 16 maart 2023 verliep succesvol, zo valt te lezen in een kort verslag van Agroberichten Buitenland. Elf deelnemers deden mee aan het glastuinbouwtraject en het was een goede mix van bedrijven voor kas, klimaatbeheersing en energieoplossing. Deelnemende glastuinbouwbedrijven konden communiceren met andere bedrijven (waterstof en accu's), dankzij de gezamenlijke programma's zoals het trade networking diner, bezoek aan bedrijf Posco, en de InterBattery beurs door de organisator.

Het matchmaking evenement op de eerste dag van het programma was een van de hoogtepunten, aangezien alle bedrijven vijf hoogwaardige ontmoetingen hadden met potentiƫle agenten, partners en telers. De 2 MOU's over Aquathermal Energy en ATES (Aquifer Thermal Energy Storage) waren substantieel en concreet, en twee ministers van beide landen waren er getuige van tijdens het Trade Networking Dinner.

Het glastuinbouwseminar op de tweede dag van het programma speelde een belangrijke rol in het positioneren van Nederland als koploper van de energietransitie in de tuinbouw met volle aandacht van Koreaanse zijde. Op de laatste dag hielpen de veldbezoeken de Nederlandse bedrijven inzicht te krijgen in de huidige situatie en ambities van de Koreaanse tuinbouwsector.

Bron: Agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: