Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geothermie bij TU Delft en GRE-buizen van Huisman

Op 13 april 2023 vertelde Phil Vardon van de TU Delft op de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland over het geothermieproject in Delft waarbij ze kennis willen delen op internationale schaal en een gascentrale willen ombouwen tot een geothermische centrale.

De ledenbijeenkomst stond in het teken van innovatie en kennisontwikkeling. De TU Delft doet verschillende onderzoeken en brengt alle opgedane data terug naar de maatschappij; bijvoorbeeld een seismisch meetnetwerk en de data inbrengen in de KNMI database.


Aardwarmteproject in Delft 

De focus van het Push-it project ligt op de opslag van HTO in verschillende typen geothermische ondergrondlagen. Ook hebben ze een project (EPOS eNLarge) dat onderzoek wil gaan doen naar een ultradiep (4km) geothermiesysteem om beter de ondergrond te begrijpen op die diepte. De programma’s en financiering van deze programma’s komt voornamelijk voort uit Europese fondsen, maar ook Nederlandse innovatieprogramma’s. De presentatie van Phil van de TU Delft is via deze link terug te vinden. 

Huisman
Korneel van der Meer van Huisman vertelde eveneens op 13 april 2023 op de ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland over wat men kan doen om corrosie in de put tegen te gaan. Huisman heeft hiervoor een composieten product ontwikkeld - een GRE buis. Hij geeft aan in welke landen en voor welke projecten deze composiet buizen nu actief zijn en dat ze de tests onder andere hebben gedaan in Rijswijk, ook zullen ze voor het project Push-it in Delft GRE installeren.


Foto uit de presentatie van Huisman

Daarnaast heeft de GRE buis economische voordelen en zal een GRE buis vooral besparen in de OPEX en de algehele CO2 voetprint. Het doel van Huisman is om het GRE product op te schalen naar een massa product. De presentatie van Korneel is via deze link terug te vinden. 

Bron: Geothermie Nederland 

Publicatiedatum: