Afscheid Jan van Leeuwen als bestuurslid van Naktuinbouw

Jan van Leeuwen nam op 13 april afscheid als bestuurslid van Naktuinbouw. Hij geeft het stokje door aan Aad Vollebregt. 


Afscheid Jan van Leeuwen als bestuurslid van Naktuinbouw 

Jan 36 jaar (1987-2022) bestuurlijk actief bij Naktuinbouw
Jan van Leeuwen begon in januari 1987 als lid van de Afdelingscommissie Houtige Siergewassen van de NAKB. Deze afdelingscommissie ging in maart 1993 samen verder met die van Naaldhout- en Loofhoutgewassen onder de naam 'Afdelingscommissie Houtige Siergewassen en Naald- en Loofhout sektor vegetatief'. Deze commissie-met-de-lange-naam fungeerde tot en met oktober 1994.

Toen kwam er (door de fusie NAKB/NAKS) een andere structuur en maakte Jan deel uit van de 'Afdelingscommissie Laan- en Sierbomen'. Dat bleef hij doen tot aan de fusie NAKB/NAKG in 2000 tot Naktuinbouw. Met ingang van 8 november 1995 was Jan voorzitter van de Afdelingscommissie Laan- en Sierbomen. Als afgevaardigde van die commissie zat hij in het Bestuur van NAKB.

Jan kwam als NAKB-bestuurslid na de fusie in de bestuurlijke organisatie van Naktuinbouw. Vanaf de fusiedatum (1 januari 2000) was hij lid van het Sectorbestuur Boomkwekerijgewassen. Vanaf oktober 2017 werd dit college omgevormd tot 'Sectorraad Boomkwekerijgewassen'. Door de per 2017 geëffectueerde statutenwijziging was het niet meer mogelijk zowel deel uit te maken van een Sectorraad als van het Stichtingsbestuur. Het linking-pin-model werd verlaten. Jan liet eind 2017 zijn positie in de Sectorraad vallen en bleef bestuurslid.

Jan maakt momenteel nog deel uit van de Adviescommissie Laanbomen, Bos- en Haagplantsoen. Daar wil hij nog een poosje actief blijven. 

Bron: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.