Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kees Aarts van Protix wint LET Award 2024

Kees Aarts, CEO en oprichter van de tech scaleup Protix, is gisteravond uitgeroepen tot winnaar van de (Leading Entrepreneur in Tech) LET Award 2024. De LET Award, georganiseerd door Techleap, is een jaarlijkse award voor Nederlandse scaleups en vestigt de aandacht op hun economische en maatschappelijke bijdrage.

Kees Aarts is medeoprichter en CEO van Protix, een internationaal opererende insectenkwekerij gespecialiseerd in het produceren van alternatieve dierlijke eiwitten uit insecten. Deze eiwitten worden onder meer verwerkt in dierenvoeding.

Protix zet zich in om grote uitdagingen binnen het huidige voedselsysteem aan te pakken door voedselresten te gebruiken voor de kweek van insecten. Bovendien worden de reststromen omgezet in organische meststof, waardoor Protix bijdraagt aan een circulaire voedselketen. Eind 2023 haalde de insectenkweker €55 miljoen op en onthulde het zijn groeiplannen in de Verenigde Staten.


Kees Aarts, Protix - Winnaar LET Award 2024 Techleap

De jury over Kees Aarts
"Dit jaar laten Nederlandse scaleups wederom zien welke belangrijke positie ze spelen op economisch en maatschappelijk vlak. Kees Aarts heeft deze prijs verdiend vanwege zijn innovatieve aanpak en opmerkelijke bedrijfsgroei. Hij werkt actief aan het oplossen van wereldproblemen en bevordert diversiteit en inclusie binnen zijn organisatie. Daarnaast treedt Kees ook op als ambassadeur in het ecosysteem en helpt hij andere techbedrijven verder. Hij is dan ook zonder twijfel de terechte winnaar van de LET Award 2024", aldus jurylid Gillian Tans, oud-CEO van Booking.com.

Kees Aarts: "Dit was spannender dan alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt. Het gaat nu niet om mijn product of service te verkopen, maar om erkenning te krijgen van mijn collega-ondernemers. Dat is echt bijzonder. Als ondernemer ben je constant bezig om iets nieuws te creëren. Je werkt aan een omgeving voor medewerkers en klanten waarvoor je altijd aan het strijden bent. Dat kost soms meer dan het oplevert, maar het unieke van ondernemen is dat je iets tot stand brengt wat anderen niet lukt."

De jury bestond uit Matthijs Welle (oprichter en CEO van Mews en LET Award-winnaar van vorig jaar), Gillian Tans (adviseur en investeerder), Job van der Voort (oprichter en CEO van Remote, oud-winnaar van de LOEY) en Laurens Groenendijk (mede-oprichter van onder meer JustEat en Dutch Founders Fund).


Gillian Tans, Kees Aarts, Constantijn van Oranje - LET Award 2024 Techleap

Voor meer informatie:
Protix
[email protected]
www.protix.eu

Publicatiedatum: