Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijke onderscheiding voor John van Ruiten

Op vrijdag 19 april ontving John van Ruiten uit handen van burgemeester Astrid Heijstee van de gemeente Kaag en Braassem een Koninklijke onderscheiding. John is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Heijstee reikte de onderscheiding uit tijdens het afscheid van John als directeur bij Naktuinbouw. Familie, bestuursleden, sectorraad- en adviescommissieleden, vertegenwoordigers van brancheorganisaties uit het tuinbouwbedrijfsleven en functionarissen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waren aanwezig.

Toewijding
John van Ruiten (1957) zette zich als directeur van Naktuinbouw en haar rechtsvoorgangers 39 jaar met toewijding in voor de belangen van de Nederlandse tuinbouw. De boomkwekerij-, de bloemisterij- en de groentegewassensector in het bijzonder.

Bijzondere activiteiten
Zo maakte John zich sterk voor de introductie van een Europees stelsel. Hij zorgde er mede voor dat fytosanitaire- en kwaliteitsvoorschriften, zoals die in diverse Europese regelingen zijn neergelegd, zo werden gecombineerd dat er voor het bedrijfsleven en de (Europese) handel een doelmatig werkend stelsel ontstond. Daarbij redeneerde hij steeds vanuit een algemeen belang. John participeerde ook in vele projecten om het belang van een goed kwekersrechtsysteem onder de aandacht te brengen. En om deze mee te helpen inrichten. Hij hielp daarmee landen in Afrika, Zuid-Amerika en Aziƫ op weg om belangrijke stappen te zetten in deze complexe wereld. Ook zette hij zijn deskundigheid op land- en tuinbouwgebied in voor de zogenaamde 'Twinning-projecten' in voormalig Oost-Europa. De Twinning-projecten ondersteunen kandidaatlidstaten bij de toetreding tot de Europese Unie. Het ging onder meer om de landen: Letland, Estland, Litouwen, Polen, Bulgarije en Roemeniƫ.

Brede inbreng
John is ook actief als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT). Dit is een koepelorganisatie van 27 tuinen verspreid over Nederland. Hij is bestuurslid van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en verbonden aan het vaktijdschrift 'Prophyta'. Lokaal dacht hij mee met bewoners en bedrijven aan de Sotaweg / De Baan in Roelofarendsveen om tot een verantwoorde gebiedsontwikkeling te komen. Zijn inbreng leidde er mede toe dat dit deel van de gemeente nu te boek staat als 'tuinbouwonderzoeksgebied'.

Bestuur, directie en medewerkers van Naktuinbouw feliciteren John met deze onderscheiding en wensen hem een fijn pensioen.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: