Amerikaanse vollegrondstelers kiezen voor kassen

Californie is misschien jaren de groententuin van de Verenigde Staten geweest, maar de afgelopen jaren spelen droogte en hitte de telers parten. Grote spelers uit de vollegrondssector kijken daarom naar manieren om hun teelten te beschermen en de risico's te spreiden en kassen lijken hierin een belangrijke tool. De nieuwe kwekerij Better Future Farms is er een voorbeeld van. John McMahon is de teler achter het nieuwe project in Virginia, Verenigde Staten. Gefinancierd door 'Generate Capital' is hij bezig een 14,5 acre grote kas te bouwen, die het hele jaar door sla zal leveren aan vollegrondsteler Taylor Farms.

Ondanks dat de kwekerij voorzien wordt van LED-belichting, een geautomatiseerd teeltsysteem, een geavanceerd pakstation en verschillende andere moderne technieken, beschrijft John het bedrijf als conservatief. "Wij zijn telers, geen technologiebedrijf. Ons doel is om een ​​hoogwaardig product te telen tegen een betaalbare prijs."

Kansen in de markt
John was de afgelopen tien jaar eigenaar van Schuyler Greens en bedient zowel klanten in de retail als in de foodservice. "Ik heb elke baan in de kas gedaan. Vanuit de eerste hand heb ik gezien wat er mis kan gaan of kapot kan gaan en heb ik geleerd hoe ik het moet repareren", lacht hij.

Terwijl hij dat deed, zag hij de kansen op de markt veranderen en besloot daarop in te spelen. Samen met medeoprichter David Drescher bouwden ze hun eerste grootschalige bladgroentekas in Virginia.

Taylor Farms
De sla uit de kas in Virginia zal worden verkocht onder het merk 'Earthbound Farm' van Taylor en bedient de mid-Atlantische regio van Pennsylvania tot North Carolina. De sla wordt geleverd onder het merk van de vollegrondsteler Taylor Farms en zo het bedrijf helpen hun hun aanbod van verse, lokaal geteelde sla aan de oostkust te vergroten. "Als je de afgelopen weken en in het bijzonder dit afgelopen jaar bekijkt, kun je de uitdagingen zien waarmee vollegrondstelers in Salinas, Californie, te maken hebben gehad: historische stormen en overstromingen, een krappe arbeidsmarkt, hoge vrachtkosten en behoorlijke verliezen van sla-oogsten als gevolg van het 'impatiens necrotic spot orthotospovirus' (INSV).

Het doel is om Taylor te helpen deze problemen te verzachten. Daarnaast om hun aanvoerbasis te spreiden en producten te telen die lokaal zijn voor hun eindklanten. Het plan is om dit het hele jaar door te doen zonder gewasbeschermingsmiddelen en zo een hoogwaardig product te leveren met een lange houdbaarheid. "En als teler is het een eer om samen te werken met de grootste vollegrondsslateler ter wereld."


Copyright Goni®

Volledig geautomatiseerd teeltsysteem
De kas die wordt gebouwd door Van der Hoeven (NL) met assistentie van Clark Construction (USA) is hypermodern: de sla groeit op een volledig geautomatiseerd teeltsysteem. Het regenwater dat van het kasdek wordt verzameld wordt gebruikt voor irrigatie. Daarnaast wordt de sla geoogst en verpakt zonder menselijke aanraking op een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn.

Hoewel Better Future Farms investeringen doet in automatisering, merkt John op dat "technologie slechts een instrument is in de gereedschapskist. Uiteindelijk is het werk om zo efficiënt mogelijk hoogwaardige sla te telen. We zijn nog steeds aan het telen, zelfs als het in een kas is, en telen is zwaar."

De kas in Virginia is in aanbouw en Better Future Farms gaat in de eerste helft van 2024 producten leveren aan Taylor Farms.

For more information:
Better Future Farms
betterfuture.farm/ 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.