Onderzoekscentrum voor aardbeien en zachtfruit in Italië opent z’n deuren

Iedereen was welkom: teeltechnici, klanten, tuinbouwondernemers en familieleden. De Nova Siri Genetics groep (NSG) wilde een jaar na de officiële inauguratie opnieuw de deuren openen van het centrum waar de onderzoeks- en testactiviteiten van de veredelaar plaatsvinden. Afgelopen vrijdag 31 maart vond het evenement plaats, na een tweedaagse demo waarin de aardbei centraal stond. 

Klik hier voor de fotoreportage.

Aanwijsborden in het onderzoeks- en testcentrum

Het is een afspraak die de Italiaanse aardbeien- en zachtfruitveredelaar tot een traditie wil maken, een belangrijke gelegenheid voor experts uit de sector om elkaar te ontmoeten en er technische en omgevingsfactoren en marktevoluties te analyseren.

Om 9 uur bezochten de bezoekers, zowel Italiaanse als buitenlandse (Poolse, Spaanse en Australische) het laboratorium, de kweekkas van 500 m2 en de proefvelden van ongeveer 10.000 m2, die geavanceerde selecties van potentiële nieuwe aardbeienrassen huisvesten.

Carmela Suriano met enkele bedrijfsvertegenwoordigers van Poolse kwekerijen en Australische klanten 

"Het is belangrijk voor ons om de dynamiek van de teelt en de markt te begrijpen, om het onderzoek beter te kunnen sturen", zei Carmela Suriano. "Alle ketenpartners volgen de ontwikkelingen op de voet, want de Europese en wereldwijde aardbeienteelt maakt een moment van verandering door. De consumptie van aardbeien groeit en het Middellandse Zeebekken toont een grote dynamiek, met verschillende snelheden per land en met Marokko op het podium."

"Velen denken nog steeds dat aardbeien alleen in de maanden april/mei gegeten kunnen worden. We spannen ons in om de consument te laten zien dat de aardbei die in november of januari op de markt te koop is, het resultaat is van onderzoek van de afgelopen 20 jaar. We moeten de mensen bewuster maken van de vooruitgang die is geboekt", vervolgde de manager van dit bedrijf uit Basilicata.

Gesprekken tussen teelttechnici en bezoekers op de proefvelden 

Wat in 2005 begon als een kleine veredelaar, is vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met een enorme dynamiek en een brede ondernemersvisie, niet alleen bekend in Europa, maar ook in Afrika en Amerika. "Ook wat de andere zachtfruitsoorten betreft, zitten we niet stil", zegt veredelaar Nicola Tufaro. "Zo hebben we na lang zoeken ons eerste frambozenras in de kas staan. Het is een ras dat we binnenkort gaan patenteren, aangezien we al in een vergevorderd stadium zitten. Het is zoet, heeft een sterk aroma en is goed houdbaar. Het wordt het eerste gepatenteerde frambozenras uit Zuid-Italië."

"We willen dit evenement jaarlijks organiseren om de ketenpartners van de verschillende regio's waar we actief zijn te kunnen ontmoeten. De focus van de volgende editie zal normaal gezien op de Zuid-Amerikaanse markt liggen", besluit Tufaro.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Nova Siri Genetics Srl
Via San Maurizio, 46
75025 Policoro (MT) - Italië
info@novasirigenetics.com
www.novasirigenetics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.