SMK in gesprek voor equivalentieverklaring van PlanetProof en Leaf

In Groot Brittannië vraagt retailer Tesco van de AGF leveranciers dat ze Leaf Marque gecertificeerd zijn. Dit geldt ook voor Nederlandse leveranciers, die vaak al On the way to PlanetProof certificering hebben, zo meldt SMK. Beide certificatieschema’s hebben hetzelfde doel: verduurzaming van land- en tuinbouwproductie. In de uitwerking zijn verschillen, maar in de bereikte doelen zijn de schema’s vergelijkbaar.

SMK is in gesprek met Leaf en hoopt op een (gedeeltelijke) equivalentieverklaring van PlanetProof en Leaf. "Het ligt voor de hand dat we uitkomen op een beperkt lijstje eisen dat voor elk certificaat extra gecontroleerd moet worden om het andere certificaat te behalen. Of anders gezegd, hiermee krijgt een teler ontheffing voor alle equivalente eisen." SMK richt zich op een vermindering van de auditlast voor bedrijven die beide certificaten nodig hebben en gaat het gesprek aan met marktpartijen die hiermee te maken hebben.

Voor meer informatie: 
SMK 
smk@smk.nl 
www.smk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.