Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot 12 maanden celstraf geëist voor hacken door ex-werknemers AGF-groothandel

Drie ex-werknemers van Vander Zijpen uit het Vlaamse Asse hebben zich maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat ze de mailbox van de CEO gehackt hadden, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ze zouden dat gedaan hebben omdat één van hen een arbeidsconflict had, maar zouden gevoelige informatie ook doorgespeeld hebben naar een concurrerend bedrijf uit Haren, waar ze later alle drie aan de slag gingen. Het parket eiste gevangenisstraffen van zes tot twaalf maanden.

Een Nederlandse leverancier bracht Vander Zijpen een aantal jaar geleden op de hoogte dat ze een mail van een concurrerende groothandel uit Brussel ontvangen hadden voor het opmaken van een prijsofferte, zo meldde het bedrijf een aantal jaar geleden aan dit medium. "Het vreemde hieraan was dat deze mail er kwam naar aanleiding van een promo die uitsluitend gericht was aan Vander Zijpen en waar de Brusselse concurrent niet van op de hoogte kon zijn. Toen we daarna ontdekten dat er verschillende malen werd ingelogd door de concurrerende groothandel, hebben we onmiddellijk contact opgenomen met onze raadsman", legde Jitse Van Eester destijds uit.

Publicatiedatum: