"Grote Australische sla-crisis les voor de toekomst"

In Australische supermarkten is de prijs van sla opgedreven door complexe factoren, waaronder droogte, gevolgd door tekorten aan arbeidskrachten en aanvoerlijnen, overstromingen en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de export van kunstmest beperkt. Hoewel de prijs nu weer is gedaald tot 2 dollar (€ 1,23), zegt een planningsdeskundige dat de grote sla-inflatie van 2022 een les moet zijn voor de toekomstige Australische voedselproductie, aangezien de stadsuitbreiding spanning veroorzaakt over land.

Volgens Tamara Prentice, manager ruimtelijke ordening bij het NSW Department of Primary Industries, werden sla en andere bladgroenten vaak verbouwd in gebieden aan de rand van steden, omdat ze zeer bederfelijk zijn en moeilijk te vervoeren.

"De voorspellingen van de sector zijn dat dit de weg van de toekomst zal zijn, gezien het steeds grilliger wordende klimaat. Aangezien in de teelt nieuwe technologieën worden gebruikt, lijkt de land- en tuinbouw steeds meer op een industriële ontwikkeling. Dit leidt tot conflicten over grondgebruik wanneer bewoners van deze plattelandsgebieden verwachten dat er koeien grazen in plaats dat er grote kassen komen. Door ervoor te zorgen dat de planningkaders voldoende moderne en nauwkeurige definities bevatten, kunnen verschillende soorten land- en tuinbouwsystemen het best worden gesitueerd om te proberen deze conflicten tot een minimum te beperken."

Bron: kalminer.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.