Podcast over personeel van buiten de sector aantrekken

Er is een nieuwe aflevering van Werkgeverpraat beschikbaar, een podcast voor werkgevers in de land- en tuinbouw die zich willen verdiepen in goed werkgeverschap. In de aflevering is Werkgeverslijn in gesprek met Karin, Frank en Mirthe over het werken met werknemers die niet uit de sector komen.

Van de beveiliging naar kuikens
Frank Verbaten ziet op een dag de bedrijfsvideo van Ter Heerdt kuikens en hennen. Zelf werkte hij op dat moment in de beveiliging. Zijn beeld van de pluimveehouderij is veranderd toen hij bij Ter Heerdt binnenkwam. “Ik kreeg een rondleiding en had een gesprek van twee uur. Het voelde als een welkome ontvangst.” Werknemers mogen eerst bij alle onderdelen meelopen en Frank heeft later ook nog de brancheopleiding gevolgd, om nog meer kennis over de pluimveehouderij op te doen.

Werving van buiten de sector
Karin Nijhof is HR Adviseur bij Ter Heerdt en merkt dat de agrarische sector voor zijinstromers vaak onbekend is. “Je moet uitgaan van je eigen kracht en je laten zien.” Zo ontwikkelde Ter Heerdt een bedrijfsvideo en maken ze veel gebruik van advertenties op social media, gericht op de omgeving. “Per functie bekijken we of we iemand van binnen of buiten de sector kunnen gebruiken. We kijken vooral naar de persoon.”

Zijinstromers aantrekken
Uit onderzoek blijkt dat werknemers buiten de sector geen beeld hebben van hoe het is om te werken in de land- en tuinbouw. Mirthe Post, projectleider LTO Noord, deed dit onderzoek naar hoe je zijinstromers aantrekt en vertelt er meer over in de podcast. “Laat vooral zien wat de sector inhoudt, hoe een dag eruitziet en hoe het is om te werken in jouw bedrijf.” Uit het onderzoek volgden 5 tips om werknemers aan te trekken.

Luister de podcast:

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.