Crisisupdate: TTF-gasprijs (even?) onder 50 euro-grens

Voor het eerst in zeventien maanden zakte de TTF-gasprijs afgelopen vrijdag tot onder de 50 euro per megawattuur. Garanties dat daarmee een nog verdere daling van de gasprijs is ingezet, zijn er niet. Vanochtend lag de gasprijs weer boven de 50-eurogrens. 


De TTF-gasprijs voor maart 2023 zakte vrijdag tot 49 euro per megawattuur. Maandagochtend steeg de gasprijs weer tot boven 50 per megawattuur. Klik hier voor actuele cijfers.

Om in de toekomst te voorkomen wat er de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd, wil de VVD in de Tweede Kamer dat toekomstige kabinetten gaan vastleggen hoe zij de energiezekerheid gaan organiseren. De NOS schrijft erover en wijst erop dat minister Jetten voor Klimaat en Energie werkt aan een groot energieplan dat eind dit jaar klaar moet zijn.

Het weer blijft een belangrijke rol spelen op de energiemarkten. Weeronline waagt zich aan een voorspelling voor dit voorjaar. "Het lijkt erop dat we dit jaar een normale lente krijgen. Een uitgesproken koude of juist een zachte lente worden beide niet voorzien. Hoewel de betrouwbaarheid van seizoensmodellen beperkt is kunnen ons het beste instellen op een normale lente. Voor velen zal zo’n normale lente als fris ervaren worden, omdat we deze eeuw vooral zachte lentes gewend zijn."

De olieprijs zakte vrijdag voor de vierde dag op rij. BNR schrijft erover op basis van berichtgeving van Bloomberg. Nog niet eerder in 2023 was er zoveel dagen op rij sprake van dalende olieprijzen. De prijs van een vat West Texas Intermediate-olie zakte vrijdag onder de 76 dollar, terwijl de waarde van de dollar juist is gestegen. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.