Proef de ToBRFV-resistente tomaat op HortiContact

Tholen - De komende jaren staan er weer heel wat nieuwe tomatenrassen op stapel bij Syngenta. Dat vertelt Brigitte van der Steen ons op de Fruit Logistica. “In alle segmenten komen we met hele sterke rassen, met natuurlijk de ToBRFV-resistentie erin. Zo kunnen we een volledig assortiment aanbieden in tomaat, allemaal met enkelvoudige of meervoudige resistentie.”


Teun Boomaerts en Pieter Stijnen, Syngenta

Waar Syngenta vroeger vooral als de ‘snacktomatenpartij’ werd gezien, benadrukt Brigitte dat de veredelaar nu gaat meespelen in alle segmenten. “Daar hebben we ontzettend veel zin in,” zegt ze daarover. “Dit jaar komen we al met resistente snoep- en trostomaten, en daar zijn we erg blij mee, vooral wat betreft kwaliteit en opbrengst.”

Die resistentie mag uiteraard niet ten koste gaan van de smaak, zeker in de snoeptomaten. “En de kwaliteit van de plant, net als de houdbaarheid, is ook van groot belang. Dus daar willen we absoluut niet op inleveren, en met hoe de proeven er op dit moment uitzien, kunnen we zeggen dat dat zeker is gelukt. Daar zijn we trots op.”

En voor wie benieuwd is geworden naar de nieuwe snacktomaten van Syngenta – op de HortiContact kunnen bezoekers komen proeven hoe zo’n ToBRFV-resistente tomaat smaakt, in vergelijking met de ‘gewone’ snoeptomaat. “Dus kom allemaal een resistente snoeptomaat proeven,” besluit Brigitte met een glimlach.

Voor meer informatie:
Syngenta
Pieter.stijnen@syngenta.com 
Tel.: +32 (0)4 7760 4912


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.