Crisisupdate: Veel zon drukt prijs elektra

Het is kalm op de energiemarkt, letterlijk. Daggas zit al bijna een maand op en rond de 55 cent per megawattuur (klik hier voor de actuele cijfers), koopt u het in de voor de komende maanden dan loopt dat (itt het gebruikelijke verloop) steeds iets verder op. Vanaf begin volgend jaar dalen de termijnprijzen dan weer voorzichtig.

De APX-day-ahead-prijs voor elektriciteit liggen met zo'n 150 euro per megawattuur dan weer ongeveer 20 cent onder de prijzen van gisteren. Dit houdt ongetwijfeld verband met het mooie zonnetje, dat met de dag weer aan kracht wint.

Juist vanwege die zon was het gisteren en zal het ook vandaag juist weer niet bepaald rustig zijn voor het netbeheer. Zie afbeelding hierboven: het toch nog 'laffe' zonnetje klapte in middag tot zo'n 7 GW het net op. Interessant is de combi met weinig wind, waarop 's avonds de tuinder met zijn WKK weer 'lekker' kon draaien.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.