Ultra-Clima-kas voor Britse teler medicinale cannabis

De Britse teler Glass Pharms laat kassenbouwer Kubo een nieuwe kas bouwen. De teler haalde hiervoor £26,7 miljoen aan financiering op van een op de FTSE-250 genoteerd investeringsfonds. Voor de teelt van medicinale cannabis gaan de telers gebruikmaken van het Ultra-Clima-systeem van Kubo. Daarmee moeten de telers in staat zijn het klimaat optimaal te regelen en het energieverbruik laag houden. 

De CO2-negatieve faciliteit zal volledig worden aangedreven door hernieuwbare energie die wordt opgewekt door het vergisten van voedselafval. Daarnaast wordt het afvalwater van de vergistingsinstallatie gebruikt voor zowel verwarming als koeling. 

Askam Civil Engineering, met specifieke sectorexpertise, zal de vereiste civiele techniek en hoofdhuisinrichting voor de faciliteit leveren.

In 2021 verleende het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken aan Glass Pharms de eerste Britse commerciële licentie om THC-cannabisbloemen te leveren aan legale farmaceutische bedrijven. Medische cannabis werd in november 2018 legaal in Groot-Brittannië na een wetswijziging in de Wet drugsmisbruik van 2001. Hiermee werd het voorschrijven van cannabisproducten voor medisch gebruik aan Britse patiënten toegestaan. 

Bron: NPM Capital


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.