Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jory (26) werkt al vijf jaar bij Bayer Crop Science

Jory is 26 jaar en werkt al vijf jaar bij Bayer Crop Science in Enkhuizen. Na een half jaar werken op de afdeling verpakking, is hij nu al 4,5 jaar aan het werk als Operations Specialist op de Schoning. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de zaden vrij zijn van ziektes en een goede kiemkracht hebben. Ook het verwijderen van lichte zaden, takjes, grond en andere kaf-delen hoort bij hun dagtaak. Op deze manier zijn ze er verantwoordelijk voor dat de groentezaden in topconditie naar de klanten verstuurd kunnen worden. Voor Seed Valley geeft hij een kijkje in zijn werkweek. 

Hoe Jory bij Bayer terechtkwam
"Ik ben via de voorzitter van mijn voetbalclub bij Bayer terechtgekomen, nadat ik gestopt was met mijn studie. Ik had het zo naar mijn zin, dat ik nooit meer ben weggegaan. Alle dagen zijn leuk, het is enorm gezellig met mijn collega’s en de werksfeer is goed. Daarnaast is mijn werk heel afwisselend, omdat ik elke dag aan de slag ga met verschillende machines.

Voor de functie als Operation Specialist heb ik geen relevante studie gevolgd, ik volgde voordat ik bij Bayer aan de slag ging een sportopleiding. Na een half jaar als verpakker bij Bayer, ben ik verder gaan kijken. Mijn collega’s wisten dat ik iets anders wilde en moedigden me aan om verder te solliciteren binnen het bedrijf. Zo kwam ik op deze functie terecht. Ik heb toen wel vanuit Bayer een cursus zaadfysiologie moeten volgen. Het is goed en fijn om kennis te hebben van het product waarmee ik werk, zeker omdat elk zaad een andere behandeling vereist.

Daarnaast probeer ik mezelf op diverse vlakken te blijven ontwikkelen, omdat ik de ambitie heb om Team Lead te worden. Zo heb ik een cursus Engels gevolgd, maar haak ik ook aan bij verschillende lopende projecten van Bayer. Daarbij kom ik in aanraking met collega’s van verschillende afdelingen uit het bedrijf. Ik ben nu onder andere nu betrokken bij het project ‘Seed Technology droogprocessen’. Op deze manier denk ik mee over de toekomst van het bedrijf en ondertussen ontwikkel ik mijzelf binnen het bedrijf.'' 

Lees hier meer bij Seed Valley.

Publicatiedatum: