Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
match tussen Hollandse kassen en Japanse robots

"De wereld veroveren met kassen gaat niet altijd vanzelf"

Hoe komt een kassenbouwer uit het Westland terecht in een innige samenwerking met een Japanse robotbouwer? Lotte van Rijn van Certhon gaf gisteren bij BNR antwoord op die vraag in een podcast. Het Japanse Denso investeert in Certhon. Het bedrijf is de uitvinder van de QR-code en heeft roboticakennis uit andere sectoren die goed in de kas toegepast kunnen worden. 

Lotte deelt bij BNR het verhaal van Certhon, dat over de hele wereld kassen bouwt, en waarin het Japanse Denso –uitvinder van de QR-code- investeert. De CEO van Certhon legt uit hoe robotica heel goed toegepast kan worden in kassen. 

Maar daarvoor moeten wel wat cultuurverschillen overwonnen worden. Waar de Hollander graag gewoon aan de slag gaat en dingen uitprobeert, willen de Japanners eerst alles honderd keer overdenken. 

IT-ondernemer Ben van der Burg heeft jarenlang in Japan gewoond en deelt in de podcast op geheel eigen wijze zijn verbazing, frustratie en lessen over Japan.

Bron: BNR

Publicatiedatum: