Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bospolder Brouwerij

Gebroeders Penning presenteren eerste echte Tuindersbier

Het moet een van de leukste hobby's zijn die er is, eigen bier brouwen. En als je er genoeg lol en handigheid in hebt, dan sta je ineens met je eigen biertje bij de KvK op de stoep. Zo kan het gaan en zo ongeveer verging het Marko en Andre Penning uit Honselersdijk. Onder de naam Brouwerij Bospolder introduceerden zij afgelopen zomer hun eerste bier, Tuindersbier, en recentelijk volgden er nog twee, een dubbelbockbier met de naam Bockpolder en een donker bier met de naam Schwarzbier.


Andre en Marko Penning met hun Tuindersbier. De broers wonen en werken praktisch al hun hele leven in de Bospolder en vandaar de naam

De eerste brouwsels stammen uit 2016 en wie weleens op de tuin in Honselersdijk is langsgekomen heeft vast al eens kunnen proeven van een hele reeks probeersels. Het bleef echter hobby, dat wil zeggen niet-commercieel, hoewel de gedachte grotere hoeveelheden te produceren op de achtergrond altijd al aanwezig was. Afgelopen jaar werd dan toch besloten het groter aan te pakken en inmiddels is is het licht blonde Tuinderbier bij meerdere horeca- en speciaalzaken in het Westland te koop.


De twee nieuwste toevoegingen aan het assortiment, het dubbelbockbier met de naam Bockpolder en het donkere Schwarzbier

Omdat men zelf geen vergunning kreeg op de eigen kwekerij te brouwen laat Penning (net als overigens de meeste kleine brouwerijen) het bier brouwen bij een andere brouwerij. Wel doen ze zelf de verkoop via een eigen webshop en wordt er geleverd aan een reeks slijterijen en horecagelegenheden in het Westland.

Op de website vertellen Marko en Andre uitgebreid over hun in positieve zin uit de hand gelopen hobby, de toekomstplannen en uiteraard over de verschillende bieren. Is er interesse het bier in uw zaak of (tuinbouw)gebied te verkopen, dan is men uiteraard wel welkom contact op te nemen.

Voor meer informatie:
Bospolder Brouwerij
info@bospolderbrouwerij.nl
www.bospolderbrouwerij.nl