Egyptische telers benutten klimaatverandering door tomaten te drogen

Verschillende telers in de Nijlvallei zijn van mening dat de hoge temperaturen als gevolg van de klimaatverandering een kans en een zegen kunnen zijn voor een aantal landbouwgewassen.

Opper-Egypte heeft gezien hoe de temperatuur elk jaar meer stijgt dan het voorgaande jaar. Dit heeft negatieve gevolgen voor veel sectoren in het land, met name de agrarische sector, omdat het de productiviteit van veel gewassen vermindert, evenals de kwaliteit van andere gewassen.

Maar onlangs hebben de plaatselijke bewoners methoden bedacht om deze hoge temperaturen, waar hun gebieden zo bekend om staan, "uit te buiten", zoals het drogen van hun tomatenoogst. Dit heeft hen grote agrarische, economische en sociale voordelen opgeleverd.

In de gouvernementen Luxor en Aswan zijn tegenwoordig, vooral in de wintermaanden, uitgestrekte gebieden bedekt met rode tomaten. Daar wordt deze rijke vruchten, die sommigen nu "het rode goud" noemen, gesneden, gezouten en op een georganiseerde en nette manier neergelegd, hetzij op daarvoor bestemde plaatsen op de grond, hetzij op houten en ijzeren constructies die speciaal zijn ontworpen voor het droogproces.

Bron: raseef22.net
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven