Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelaar gaat slagewassen digitaal fenotyperen

Het groentezadenbedrijf van BASF, op de markt actief onder het Nunhems-merk, heeft IUNU gekozen als leverancier van computervisie en AI-software voor zijn slaveredelingsprogramma. Dit partnerschap markeert volgens het veredelingsbedrijf haar continue verplaatsing naar datagestuurde en autonome teelt.


V.l.n.r.: Peter Does (PD Agrotechnologist, BASF), Adam Greenberg (CEO IUNU), Martin Voorberg (R&D Innovation Lead, BASF) and Jorg Wunder (Scientist Digital Phenotyping, BASF)

De vraag naar hoogwaardige, duurzaam geproduceerde groenten met een hoge opbrengst blijft stijgen. BASF is er naar eigen zeggen ''allang van overtuigd dat om zaden van het hoogste kaliber te leveren en aan deze stijgende vraag te voldoen, de veredeling datagestuurd moet zijn.' BASF koos ervoor het LUNA AI-systeem van IUNU in zijn kassen te implementeren om kwantitatieve gegevens te verzamelen over hoe planten groeien en om groeirecepten te ontwikkelen voor elk ras.

“Telers die met BASF Agricultural Solutions werken, zullen van dit partnerschap profiteren”, zegt Adam Greenberg, CEO van IUNU. “LUNA AI helpt bij de inspanningen van BASF om de veredeling van sla en de ontwikkeling van rassen te versnellen, die op hun beurt hun weg vinden naar uw kassen. En naast de kwaliteit van zaden kunnen klanten die een LUNA AI-systeem in hun kas hebben, met BASF samenwerken om een ideale teeltomgeving te creëren op basis van recepten die in de veredelingsfaciliteiten zijn ontwikkeld.”


IUNU robotcamera geïnstalleerd in BASF's hydroponic slateeltfaciliteit 

Volgens dr. Ena Hartig, Vice-President van R&D Vegetable Seeds, BASF, is het overkoepelende doel om het portfolio met op water geteelde slarassen beter te positioneren bij klanten. “Door IUNU's LUNA AI-technologie te implementeren, genereren we nauwkeurige en objectieve gegevens over de prestaties van onze rassen in vergelijkbare teeltsystemen en -omstandigheden als onze klanten”, aldus Hartig.

BASF gebruikt LUNA AI om de prestaties van planten voortdurend te monitoren en te meten, en om deze inzichten over de prestaties van planten aan zijn sla-klanten ter beschikking te stellen.


Robotcamera voor het digitale beeld van sla geteeld op water

Het partnerschap past in de digitale strategie van BASF’s vegetable seeds business om datagestuurde besluitvorming te verbeteren door samenwerking met partners. “Door algoritmen te ontwikkelen en toe te passen met aanvullende fenotypering, kunnen onze veredelingsteams de output van onze voorspellende veredelingsinspanningen verbeteren”, vertelt Hartig. “In onze voorspellende veredeling brengen we platforms en instrumenten zoals fenotypering, genomische selectie en statistiek samen om veredelaars te helpen datagestuurde voorspellingen te doen over welke lijnen in een bepaalde situatie het beste zullen presteren.”


Digitale beeld van sla op water

Voor meer informatie:  
BASF Vegetable Seeds
www.nunhems.nl   


iUNU 
www.iunu.com

Publicatiedatum: