Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Een goede teelt begint met gezonde jonge planten"

Telers weten hoe belangrijk het is om over gezonde jonge planten te kunnen beschikken. Regelmatig bepaalt de conditie van het plantmateriaal of een teeltseizoen op rolletjes loopt of niet. In elk seizoen doen telers immers investeringen en leveren ze grote inspanningen, zodat tegenslagen en vertragingen echt zo veel mogelijk voorkomen moeten worden om mooie prijzen te kunnen behalen en winstgevend te kunnen werken. 

Danilo Palmieri (op foto), teelttechnicus en productiemanager van de vestiging van de Italiaanse kwekerij Centro Seia in Cingoli, weet er alles over.

"Tussen de heuvels in de regio Marken, in de buurt van de stad Cingoli, ligt een van de vestigingen van Centro Seia. De locatie is een van onze sterke punten, want het garandeert een maximale isolatie van de tuinbouwgewassen. Daardoor bereiken we een zeer hoge plantgezondheid. Daarnaast zijn ook de klimatologische omstandigheden zoals temperatuur, vochtigheid en licht ideaal voor de groei van de zaailingen. Dat zorgt voor structurele eigenschappen die een uitstekende aanpassing van de planten garanderen bij de klant."

De kwekerij in Cingoli 

De kwekerij is gespecialiseerd in de productie van geënt plantmateriaal, zowel geteeld op veen als op steenwol- of kokossubstraat. De hoge gezondheidsstandaard wordt gecertificeerd door analyses op de jonge planten. De planten worden zowel intern in een eigen laboratorium als extern door geaccrediteerde laboratoria geanalyseerd. 

Pioniers
"Het bedrijf past al meer dan 30 jaar de enttechniek toe. Het was zelfs een van de pioniers in Italië op dit gebied. In de beginjaren gebeurde dat voor de hobbymarkt en later voor professionele telers. Wij hebben ook een innovatieve structuur voor het opkweken van biologische planten, waarnaar de vraag sterk groeit, zowel op de Italiaanse als buitenlandse markt. De vestiging in Cingoli is uitgerust met hoogtechnologische kassen die een uitstekend klimaatbeheer mogelijk maken: ruim 70% van het areaal is kunstmatig belicht. Een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem stelt ons in staat om de parameters licht, temperatuur en vochtigheid optimaal te beheren en, dankzij het gebruik van specifieke modellen, de kwaliteit van de planten te maximaliseren."

 

Voor meer informatie:
Danilo Palmieri
Centro Seia
Vestiging Cingoli (MC) - Italië
Tel: +39 (0)932914070
[email protected]
www.centroseia.it

Publicatiedatum: