Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We hebben een nieuwe methode ontwikkeld voor de teelt van cannabis"

Voorheen was de locatie van dit medische cannabisbedrijf in Nederland geheim en waren er binnen geen camera's toegestaan. Onlangs gaf Bedrocan echter een kijkje in hun faciliteit voor het programma 'How Do They Do It' van Discovery Channel.

Het bedrijf produceert medicinale cannabis en heeft daarvoor een contract afgesloten met het ministerie van Volksgezondheid. "We zijn het enige bedrijf ter wereld dat gestandaardiseerde medicinale cannabis kan leveren." Gestandaardiseerde cannabis 
Tjalling Erkelens, oprichter van Bedrocan, legt uit dat al hun rassen een consistente samenstelling en kwaliteit hebben. "Alle planten stammen af van zaad, dat we al in de jaren '90 hebben geselecteerd. Uit dat zaad zijn we planten gaan vermeerderen, die genetisch allemaal precies hetzelfde zijn. Als we de planten dan ook allemaal exact dezelfde behandeling geven, bereiken we ons doel: een consistente productie. Het gaat allemaal om controle en inzicht in hoe de planten reageren."Om de kwaliteit van de cannabis te kunnen blijven garanderen, heeft Bedrocan een nieuwe methode ontwikkeld voor de teelt van cannabis, genaamd GMCCP: Good Medicinal Cannabis Cultivation Practice. Volgens Bedrocan is GACP niet voldoende voor medicinale cannabis, daarom is er een speciale methode nodig. Bedrocan past de strikst mogelijke hygi├źnemaatregelen toe voor de teelt en ze controleren en valideren elke stap zodat het eindproduct geen gewasbeschermings-middelen, schimmels of andere ziektes bevat.Het teeltproces
Tijdens de vegetatieve fase worden de planten dicht bij elkaar gezet, zodat ze kunnen profiteren van het microklimaat. Zodra de planten groter zijn, krijgen ze meer ruimte en worden ze uiteindelijk verplaatst naar de cel. Daar blijven ze acht weken lang onder extreem nauw gecontroleerde omstandigheden. In deze acht weken blijven de celdeuren gesloten en groeien er grote bloemen aan de planten.Na acht weken worden de planten nauwkeurig gecontroleerd en gewogen. "Het gaat niet om het behalen van de hoogst mogelijke winst, maar om de hoogst mogelijke kwaliteit op een consistente manier."

Daarna volgt het droogproces, wat zeven dagen duurt. De planten worden gedroogd met koude lucht. "Dat betekent dat het proces iets langer duurt, maar het zorgt er ook voor dat de concentratie van cannabinoïden ook hoger is." Daarna kan het product worden verwerkt en verpakt en naar de klant worden verzonden.

Voor meer informatie:
Bedrocan
www.bedrocan.com   

 
Publicatiedatum: