Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Netafim opent nieuwe recyclingfabriek in Mexico

Plastic na recycling verwerkt in druppelslangen

Telers zijn niet de enigen die belast worden met de taak zo duurzaam mogelijk te zijn. Ook leveranciers bundelen de krachten om de teelt duurzamer te maken. Netafim zet al sinds 2010 stappen in die richting, toen zij hun eerste recyclingfabriek buiten Fresno, Californië openden.

Nu, in 2022, hebben zij opnieuw zo'n stap gezet: een nieuwe recyclingfabriek van Netafim wordt geopend in Mexico. "We hebben het concept van de gesloten kringloop als uitgangspunt genomen," zegt John Farner van Netafim. "We hebben dat concept meegenomen naar een andere markt waar de mogelijkheden blijven groeien."

Aanpak plasticafval
Het gesloten kringloopmodel houdt in dat telers worden ondersteund bij het verwijderen van plastic afval. Dan gebruikt de organisatie de gerecyclede materialen voor hun producten voor druppelslangen "Plastic afval is een wereldwijd probleem," vervolgt John. "Wij als Netafim hebben de verantwoordelijkheid om dat aan te pakken. Dat hebben we gedaan in Californië en nu doen we dat in Mexico."Tegelijkertijd gaat het initiatief verder dan het Amerikaanse continent. Terwijl Netafim de recyclingfabriek in eigendom heeft en exploiteert, volgen zij hetzelfde model in andere delen van de wereld met derden. "We zijn vastbesloten onze inspanningen op het gebied van afvalinzameling uit te breiden, wereldwijd. Hoewel we niet alle fabrieken zelf exploiteren, hebben we met onze partners de mogelijkheid om afval te verzamelen en naar recyclingfabrieken te brengen, zodat het niet op een stortplaats terechtkomt."

Milieuverantwoordelijk zijn is moeilijk
Zulke inspanningen zijn belangrijk, omdat John erin gelooft dat telers verantwoordelijk willen zijn voor de afvoer van hun afval. "Zij willen het milieu niet vervuilen, ze willen het juiste doen" zegt hij. "Vaak is het een uitdaging voor hen de beste oplossing te vinden. Dat is waar ons kringloopprogramma om de hoek komt kijken. We hebben een volledig kringloop educatieprogramma dat we aanbieden aan onze bestaande en potentiële klanten. Het afnemen van druppelslangen bij Netafim is een garantie dat gerecyclede materialen zijn gebruikt bij de productie ervan. En door deel te nemen aan ons programma, kunnen telers een plastic afval door ons laten afvoeren en er zeker van zijn dat het afval het milieu niet zal vervuilen, maar dat het wordt gebruikt om druppelslangen te produceren die gebruikt zullen worden om de lokale en wereldwijde bevolking te voeden door een andere teler."

Groei
Netafim besloot de nieuwe recyclingfabriek in Mexico te openen, omdat de tuinbouwsector daar sterk groeit. "De mogelijkheden op deze markt blijven groeien en we zijn de enige irrigatieproducent die zo'n programma met een eigen recyclingfaciliteit aanbiedt," zegt John. Volgens hem stelt Netafim als doel dat zij 45% aan gerecycled materiaal gebruiken bij de productie van hun irrigatieslangen in 2030. "Netafim staat bekend om producten van hoge kwaliteit en onze druppelslangen zullen dat ook blijven, ongeacht het gebruikte materiaal. Ons kringloopprogramma met onze eigen recyclingfabrieken is Netafims eigen manier om het plastic afvalprobleem aan te pakken met de fabricage van onze eigen producten."

Plastic afval is niet de enige uitdaging voor de telers en daar zijn John Netafim zich zeker bewust van. "Water blijft ook een wereldwijde uitdaging bijvoorbeeld," merkt hij op. "Daarom is de inzet van Netafim om telers te laten zien hoe zij meer kunnen doen met minder. Zo hebben we uiteindelijk druppelirrigatie uitgevonden." En er zijn nog meer uitdagingen. "Bodemgezondheid," zegt hij. "Als de grond achteruit gaat, hoe voeg je dan water en voedingsstoffen toe? We kijken naar alle aspecten van regeneratieve landbouw en vinden manieren om de sector niet alleen met onze producten, maar ook met onze zorg voor het milieu te helpen."

Voor meer informatie: 
Netafim
www.netafim.com 

Publicatiedatum: