Canadese gemeente tegen groei glastuinbouw

De gemeenteraad van de Canadese gemeente Lakeshore heeft zich begin oktober tegen de ontwikkeling van commerciële kassen gekeerd. 

Het is een verhit debat in de gemeenschap dat alleen maar heviger is geworden nu het einde nadert van een verbod op de bouw van kassen, dat van kracht is tot maart. Het verbod was bedoeld om het stadhuis de tijd te geven om de verordeningen rond de industrie op orde te krijgen.

Tot maart geld een bouwverbod, dat bedoelt is om de gemeente de kans te geven verordeningen op orde te krijgen. Volgens een van de raadsleden, Linda McKinlay, die een motie indiende, is de gemeenschap nog niet klaar voor commerciële kassen. Zij wijst in haar motie onder meer op publieke tegenstand, ontoereikende infrastructuur voor verkeer, water en energie en niet genoeg middelen voor handhaving. 

McKinlay wijst naar de nabijgelegen tuinbouwgemeente Leamington en Kingsville en stelt dat daar te zien welke last commerciële kassen met zich meebrengen.

Lees het volledige artikel op windsor.ctvnews.ca.

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.