"Compleet pakket natuurlijke middelen voor alle stadia tomatenteelt"

Tholen - Iedere teler wil een gezonde, sterke teelt in de kas. En dat daarbij steeds vaker natuurlijke middelen worden gebruikt, is voor de hand liggend; het aantal toelatingen van chemische gewas-beschermingsmiddelen neemt immers steeds verder af.

Voor bedrijven als DCM betekent het dat er veel werk ligt. Ook zij zijn op zoek naar de meest effectieve natuurlijke oplossingen. De R&D-afdeling van DCM is druk doende met de ontwikkeling van nieuwe producten.

Die ontwikkeling start op het laboratorium van DCM, om vervolgens uitgebreid in praktijkproeven te worden getest. “Daar vallen er natuurlijk veel af”, zegt Annelies Justé: “Het laboratorium is een heel andere omgeving dan die van een praktijkproef. En wij willen écht toegevoegde waarde leveren voor de teelt en de telers in de dagdagelijkse realiteit. Bij enige twijfel valt zo’n nieuw product dan af en wordt het ontwikkelingsproces afgebroken. Alleen die producten die de veld- en kasproeven glansrijk doorstaan, lanceren we.”

Concept
Uiteindelijk wil DCM voor een aantal gewasgroepen complete concepten aan kunnen bieden. Het doel van een concept is om in de diverse stadia van de plant middelen te kunnen aanbieden waar de telers profijt van hebben. Dat kan gaan van een vegetatieve actie, of net een generatieve actie tot een biologisch gewasbeschermings-middel. Voorwaarde is dat je de ins- en outs van een teelt goed kent. Alleen zo kan je de juiste producten ontwikkelen en ze op het juiste moment adviseren.

Tomaat
Het eerste concept is inmiddels een feit: tomaat. DCM biedt per groeistadium een passend product om de plant gezond en sterk te laten groeien, legt Annelies uit.

PMV®-01 – net na het planten
"De PMV-01 vaccinatiestrategie is gebaseerd op een uniek, mild en stabiel Chileens PepMV-isolaat dat de planten snel koloniseert en ze beschermt tegen schade door PepMV. In teelten waar er minder warmte en licht beschikbaar is, zoals deze winter het geval is, vraagt deze PMV-01 vaccinatie het minste energie van je plant."

Interact – Eerste trosbloei
Interact geeft het gewas een generatieve push. "Toepassing van Interact resulteert in een vroegere productie én een grovere eerste productie. Dit middel is geschikt voor het cocktail-, tros- en grove segment."

Vitact F – Planten in de mat
Vitact F stimuleert de wortelgroei. "Het bevat naast 2 verschillende bacillus isolaten ook een organische koolstofcomponent wat dit product een unieke werking geeft."

Impuls TD – Einde lente
Dit is de vitaliteitsboost voor een stressvolle periode gebaseerd op een mix van diverse Trichodermastammen. Gecombineerd met Vitact F staat dit middel borg voor een vitale plantstrategie. "Denk dan aan de stress vlak na de eerste oogst of aan warme zomermomenten. We krijgen goede resultaten te horen van telers die deze combinatie op de juiste momenten inzetten.”

DCM
Van oudsher is DCM bekend vanwege de organische meststoffen, zowel vaste als vloeibare. Aanvankelijk was dat alleen voor de vollegrond. Inmiddels bieden ze ook vloeibare meststoffen aan voor de glastuinbouw, waaronder Viscotec Blue. Viscotec Blue is zowel voor de reguliere als de biologische teelt te gebruiken. "Het is een snel werkende organische meststof (NPK 9-0-5), die de aanwezige stikstof aanbiedt onder de vorm van snel opneembare aminozuren."

Sinds 2011 beweegt DCM zich op de glastuinbouwmarkt. Hun eerste ‘wapenfeit’ was de lancering van de PMV-01-vaccinatiestrategie. Sindsdien is er veel geïnvesteerd in deze markt. Annelies, account en projectmanager biorationals bij DCM, besluit: "Ik werk in een fantastisch team. Bij mijn naaste collega’s is zowel de theoretische als de praktische kennis aanwezig. Dit is zo fijn. Wij staan zowel naast de mensen in het lab bij R&D, als in de kas bij de telers. Die combinatie brengen we graag samen. We werken samen met elkaar én samen met onze telers."

Voor meer informatie:
Annelies Justé
DCM
Tel.: +32 14809752 
Mob.: +32 492151275
aju@dcm-info.com 
www.dcm-info.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.