Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florida Pearl aardbei op de Europese markt gelanceerd

De witte korte dag-aardbei die in de Zuid-Spaanse provincie Huelva onder verschillende systemen kan worden geteeld en in de winter en vroege lente wordt geoogst, luistert naar de merknaam Florida Pearl. De aardbei gedijt ook in tropische gebieden, waar het gedurende meerdere maanden kan worden geteeld. Na het succes van de eerste commerciële proeven, onder meer in de retail, werd Florida Pearl in 2021/2022 op meer dan 100 hectare in Florida en Californië geteeld. Dit seizoen komt het ras voor het eerst in Europa en het Midden-Oosten op de markt. 

"Florida Pearl®, als ras bekend onder de benaming FL 16 78 109 cv, is een unieke witte aardbei ontwikkeld door de Universiteit van Florida. Dr. Vance Whitaker selecteerde dit fruit niet alleen voor zijn buitengewone en aantrekkelijke witte kleur, maar ook vanwege de lekkere aardbeiensmaak, zoetheid en ananasaroma", leggen ze uit bij Emco Cal.

"De aardbei is middelgroot, conisch en hartvormig. De schil krijgt soms een licht roze tint met rode zaadjes wanneer het fruit volledig rijp is. De vrucht is stevig en heeft een zeer aangename textuur. Florida Pearl heeft een gemiddelde houdbaarheid van 6 dagen."

"Het is een van de vroegste rassen van de Universiteit van Florida en heeft een mooie gemiddelde opbrengst. Telers kunnen de eerste aardbeien meestal 50-60 dagen na het verplanten oogsten. De opbrengst varieert tussen 900 g en 1.200 g per plant."

"Prima commentaren op de markt en in de media" 
"Tijdens het voorbije aardbeienseizoen in Huelva hebben slechts vijf telers Florida Pearl getest. Ondanks het beperkte volume op de markt waren de commentaren van marktspelers, in de media en op social media echt ongelooflijk. Dat hadden we helemaal niet verwacht. De enorme impact die Florida Pearl had met zo weinig planten in productie benadrukt duidelijk de interesse in premium rassen met onderscheidende kenmerken."

"Florida Pearl wordt een premium aardbei die met het officiële merk op de markt zal worden gebracht door een beperkt aantal partners, die zeer strikte richtlijnen zullen volgen om ervoor te zorgen dat alleen het fruit van de beste kwaliteit op de markt komt."

Dit jaar zal Florida Pearl op de belangrijkste markten van Europa en de Golfregio worden verkocht. De teelt op het zuidelijk halfrond zal in 2023 van start gaan. Op Fruit Attraction is het ras gelanceerd.

"Voor komend seizoen worden zo'n 30 miljoen Felicity®-planten geplant"
Florida Pearl is een aanvulling op het uitgebreide aardbeirassenportfolio van Emco Cal, waartoe ook Felicity® behoort, een nieuw, erg vroeg korte dag-ras van de Universiteit van Florida, waarvan in Huelva en andere mediterrane teeltgebieden ongeveer 30 miljoen planten worden aangeplant voor komend seizoen. 

"Felicity is een ras (FL 17 15 86 cv) dat we de afgelopen drie seizoenen in Huelva hebben getest en dat duidelijk opvalt door de hoge opbrengst vroeg in het seizoen, het zeer hoge percentage klasse I fruit en de uitstekende kwaliteit van het begin tot het einde van het seizoen. De vrucht is middelgroot, langwerpig conisch van vorm en zeer homogeen gedurende het hele seizoen. Het biedt een zeer goede smaak en aroma met een gemiddelde Brix-waarde van 8,1%. De stevigheid van het fruit staat ook garant voor een buitengewone houdbaarheid", geven ze aan bij Emco Cal. 

"Telers uit Huelva en andere mediterrane teeltgebieden gaan begin oktober van start met de aanplant van beide rassen. Van de planten in pot zijn er al enkele duizenden geplant. De eerste oogst wordt van beide rassen eind november verwacht voor de potplanten en medio december voor de planten met blote wortel." 

Voor meer informatie:
Emco Cal
[email protected]
www.emcocal.com 

Publicatiedatum: