Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte bedreigt de Britse groenten- en fruitoogst van 2023

Britse telers hebben gewaarschuwd dat, als de voorspellingen dat de droogte tot volgende zomer zal aanhouden juist blijken te zijn, zij volgend jaar geen gewassen zullen kunnen telen. Omdat de stuwmeren nog steeds leeg zijn als gevolg van de recorddroogte, bestaat momenteel de vrees dat de groenten- en fruitketen zal instorten.

Afgelopen vrijdag maakte de Britse regering bekend dat de droogte in Engeland naar verwachting vele maanden zal aanhouden en dat verdere beperkingen van het watergebruik worden overwogen. Hoewel de regenval in september in het grootste deel van het land gemiddeld was, was dit niet genoeg om de bodem genoegzaam te bewateren en de reservoirs weer te vullen na een droge en verzengend hete zomer. Om Engeland uit de droogte te halen is gedurende de hele herfst en winter aanhoudende regenval nodig die boven het gemiddelde ligt, en dat is niet waarschijnlijk.

Dit kan een ramp betekenen voor de land- en tuinbouwsector, die al te maken heeft gehad met verminderde opbrengsten voor gewassen als aardappelen en gerst.

Bron: theguardian.com

Publicatiedatum: