Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Stegeman, Triodos Bank:

"Niet alle telers overeind houden"

Alle telers overeind houden nu het crisis is, kan niet én moet niet. Dat vindt econoom Henk Stegeman. De hoofdstrateeg van Triodos Bank ging zaterdagmiddag in de uitzending van Argos op NPO Radio 1 in op het door de overheid aangekondigde mkb-steunpakket. Volgens hem is het niet erg als er nu bedrijven failliet gaan. 

Er zijn in Nederland zoveel kassen omdat 'we' goedkoop gas hadden. "Maar gas komt niet meer terug, dus dat je daar iets anders moet is glashelder", vindt de econoom die ook kritisch is op steun aan onder meer sauna's. De econoom vreest verder dat Nederland straks ook de hele grote industriebedrijven die veel energie gebruiken te veel gaat compenseren. Het geld is er simpelweg niet en bovendien gaat het geld in het laatste geval 'eigenlijk naar andere landen als Qatar en de VS'. 

Hart van Nederland schrijft over de stellingname van de econoom op de radio en koppelt er een item van een teler aan die op omvallen staat. Het gaat om hortensiakweker Meewisse uit Hoogerheide. De kweker ruilt hortensia's in voor moestuintjes vanaf volgend jaar. De energieprijzen die stegen waren de druppel. Bekijk dat item hier. 

Het radio-item op Argos is hier terug te luisteren. De econoom komt vanaf circa 14.45 aan het woord. 

Publicatiedatum: