Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Een geënte plant is altijd betrouwbaarder"

Kaizen is het merk van de Spaanse kwekerij Babyplant voor de geënte planten van tomaat, aubergine, komkommer, paprika, meloen en watermeloen. Onlangs heeft Babyplant haar faciliteiten gemoderniseerd om de beste hygiëne en plantgezondheid te garanderen, zowel in de entruimte als in de kassen. 

"Een geënte plant is altijd betrouwbaarder", zeggen ze bij het bedrijf uit Almería. "Met de Kaizen-methode verhogen we het percentage kwaliteitsvolle planten. Alles hangt af van het entpunt. In de hedendaagse tuinbouw, die steeds uitdagender wordt, helpen we telers verliezen te vermijden door een succesvolle oogst te garanderen. Geënt plantmateriaal is de betrouwbaarste, gemakkelijkste en meest toegankelijke manier om dat te bereiken.".

Babyplant levert geënte planten op veen, maar ook steeds meer op steenwol of kokosvezel. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2025 CO2-neutraal te zijn.

Babyplant werd in 1987 opgericht. Het bedrijf was een van de eerste kwekerijen in Murcia en Spanje die zich toelegde op de teelt van planten met kluit voor de tuinbouw. In 2008 heeft Babyplant als eerste kwekerij in Spanje en als tweede in Europa het GlobalGAP (Plant Propagation Material Standard) en GRASP kwaliteitscertificaat behaald. De jaarlijkse productie bedraagt meer dan 480 miljoen zaailingen. 

 

Voor meer informatie:
José Muñoz
Babyplant SL
Ctra. Santomera-Alquerías, Km 1
30140 Santomera (Murcia) - Spanje
j.sanchez@babyplant.es
babyplant.es

Publicatiedatum: