Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Funnelplug zonder vermiculiet

Grodan komt met een nieuwe Funnel Plug op de markt. In tegenstelling tot andere steenwolpluggen hoeft de opkweker bij de gepatenteerde Plantop NG2.0 Funnel Plug na het zaaien geen laagje vermiculiet aan te brengen. Na jaren onderzoek is het Grodan gelukt om een plug te ontwikkelen zonder vermiculiet, maar wel …. met behoud van resultaten die vermiculiet biedt. "Plus een schonere werkomgeving", voegt Joost Haenen, Business Support voor Opkweek bij Grodan toe. "Dit is vooral belangrijk omdat vermiculiet steeds moeilijker te verkrijgen is.”

Jarenlang onderzoek
Een succesvolle teelt hangt af van een goede ontkieming. Grodan heeft een steenwolplug ontwikkeld waar geen vermiculiet meer aan toegevoegd hoeft te worden.

Grodan ontwikkelde de vermiculietvrije Funnel Plug een aantal jaren geleden, na een intensief onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma. De toenemende vraag naar schone zaailijnen in combinatie met de afnemende beschikbaarheid van vermiculiet heeft geleid tot de officiële lancering van de nieuwe plug.

Dezelfde prestaties
Grodan streeft naar continue ontwikkeling van haar producten. Een belangrijk onderdeel van dit proces is testen. Joost Haenen, Business Support voor Opkweek bij Grodan legt uit: “Een groot aantal Nederlandse opkwekers hebben de nieuwe Funnel Plug al in hun eigen kassen getest. De resultaten laten zien dat de vermiculietvrije Funnel Plug volgens dezelfde standaard presteert als steenwolpluggen die een extra laag vermiculiet nodig hebben om kieming te bevorderen.”


Paul Haenen: "Deze plug is echt een oplossing voor het wereldwijde tekort aan vermiculiet"

Snelle en gezonde ontwikkeling van jonge planten
De plug maakt gebruik van Grodan's NG2.0-technologie, die zorgt voor een snelle, effectieve verdeling van water en voedingsstoffen in de pluggen als ze onder de natmaaklijn door gaan. Dit garandeert een maximale benutting van het totale plugvolume en bevordert een snelle, gezonde ontwikkeling van jonge planten.

Joost: “De vermiculietvrije Funnel Plug vertoont een hoge mate van uniformiteit, aangevuld met een ideale water- en luchtbalans. Bovendien maken de stevigheid, het goede vormbehoud en de stabiliteit de Grodan Plantop NG2.0 Funnel Plug perfect voor zowel mechanische als handmatige verwerking, inclusief zaaien, selectie en verspenen in blokken.”

Minder afval, betere machines
Omdat voor de nieuwe Grodan Funnel Plug geen vermiculiet meer hoeft te worden toegevoegd na het zaaien, zijn opkwekers niet meer afhankelijk van een steeds schaarser wordende grondstof. Daarnaast brengt de vermiculietvrije Funnel Plug  nog een aantal grote voordelen met zich mee voor het opkweekproces, zoals een schone werkomgeving, minder vervuiling van het kaswatersysteem, minder kosten voor onderhoud en reinigen van machines en daarmee wordt het productieproces efficiënter.

Diensten voor optimale kiemresultaten
Het zaaiproces bepaalt voor een groot deel het slagingspercentage van de kieming. Het hangt af van een groot aantal elementen, waaronder zaadpositie, irrigatiestrategie en omstandigheden voor ontkieming. Grodan begrijpt dat het cruciaal is om haar klanten ondersteuning te bieden, zodat zij de hoogst mogelijke kiemresultaten kunnen behalen.

“We willen opkwekers helpen om optimale resultaten te behalen tijdens het kiemproces”, zegt Joost. “Nu we weten dat de vermiculietvrije plug presteert volgens onze hoge kwaliteitsnormen, staan we klaar om opkwekers over de hele wereld te ondersteunen die deze pluggen willen gebruiken.” 

De Grodan Plantop NG2.0 Funnel Plug wordt standaard geleverd met gebruiksadvies. Opkwekers worden ondersteund met de juiste tools en de juiste opkweekspecialisten om hun kiemproces te helpen optimaliseren.

Voor meer informatie:
Grodan

[email protected]
www.grodan.nl

Publicatiedatum: