Tot € 700.000 per hectare

Prijs nieuwe kas +30% in jaar tijd in Almería

Volgens Francisca Iglesias, algemeen secretaris van de Unie van Kleinschalige Telers van Almería (UPA Almería), heeft de kostenstijging ertoe geleid dat sommige telers moeten afzien van de overheidssteun voor de verbetering van kassen of nieuwbouw.

"De subsidies werden in 2021 aangevraagd en eind vorige maand werd duidelijk wie er recht op heeft. Maar door de alarmerende stijging van de bouwprijs zijn er telers die afzien van de overheidssteun omdat ze de rest van de kosten niet kunnen betalen. Om de toegang tot de steun toch mogelijk te maken, heeft de Andalusische regering ermee ingestemd om 50% van de aanvankelijk geplande investering uit te keren", zegt het hoofd van UPA Almería.

Een paar jaar geleden lag de prijs voor de bouw van een kas van 1 hectare tussen de € 300.000 en € 400.000 in Almería, momenteel kost een nieuwe structuur tussen de € 600.000 en € 700.000, afhankelijk van de te installeren technologie en de gekozen materialen.

Afname van de vraag
De stilstand in de bouw van nieuwe kassen of verbouwing van oude kassen in de provincie Almería wordt bevestigd door de bouwsector zelf. De manager van Invernaderos Ortega, Francisco Ortega, wijst erop dat de prijsstijging van de afgelopen maanden gevolgen heeft voor de constructeurs. "We zien een afname van de vraag", zegt hij.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven