Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Garanderen toekomstbestendigheid glastuinbouw is pittige, maar mooie uitdaging"

Jacco Vooijs is de enige niet-ondernemer in het bestuur van Glastuinbouw Nederland. Hij is er voorzitter en secretaris. Toch krijgt Jacco naar eigen zeggen van alle bestuursleden 'zonder twijfel het meeste feedback van ondernemers.' Van gesprekken met telers in de gebieden waar hij een regionale voorzittersfunctie vervult krijgt hij de meeste energie, zegt hij in een gesprek voor de serie 'Bestuurder in beeld' van Glastuinbouw Nederland.

Deze periode komen daar vooral gesprekken met nieuwe lokale bestuurders bij, de nasleep van de gemeenteraadsverkiezingen van eerder dit jaar. “We staan als sector goed op de kaart, maar bij mij is het glas sowieso altijd halfvol.”
 
De vorming van nieuwe coalities in de belangrijke glastuinbouwgemeentes Westland, Aalsmeer, maar ook in de regio Noord-Holland Noord vormen de rode draad in de agenda van Jacco Vooijs in het eerste half jaar van 2022. In die delen van het land is hij immers regiovoorzitter van Glastuinbouw Nederland, naast zijn taken in het landelijke bestuur. Die rol van verbinder, of zoals hij het zelf noemt ‘liaisonofficier’, is hem op het lijf geschreven.

In rap tempo zet hij zijn activiteiten van de afgelopen maanden en komende weken uiteen: “Samen met de regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland bestudeer ik de verschillende coalitieprogramma’s, op zoek naar antwoord op de vraag: wat betekenen de plannen voor de glastuinbouw. Daarnaast zoeken we nadrukkelijk contact met nieuwe lokale politici; kennismaken, informeren en ze meenemen naar glastuinbouwbedrijven. Nu is het moment om met elkaar te bepalen waar we met elkaar naartoe willen. De periode van piketpaaltjes slaan en stippen zetten op de horizon, aanhakend op de plannen van de nieuwe gemeenteraden.”

Lees hier het volledige artikel.

Publicatiedatum: