Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reünie: 125 jaar middelbare tuinbouwschool Aalsmeer

Vele eigenaren en medewerkers van bloemenwinkels, tuincentra, kwekerijen en handelsbedrijven hebben hun “roots” op de Middelbare Tuinbouwschool in Aalsmeer. Mede door de lange onderwijs-geschiedenis kun je stellen dat het tuinbouwonderwijs in Aalsmeer heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en de bloei van de gehele sierteeltsector. En aan juist deze school hebben vele oud-studenten en -collega’s super goede herinneringen.

Er wordt al 125 jaar groen onderwijs gegeven in Aalsmeer en inmiddels zijn er vele studenten die hun diploma hebben behaald. De eerste les werd gegeven op 3 oktober 1897 toen de school Tuinbouwwinterschool werd genoemd. Vervolgens werd het Tuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool, Rijkstuinbouwschool voor Bloementeelt, Rijks “Middelbare” tuinbouwschool voor Bloementeelt, Vakschool voor Bloemsierkunst, Florens College, Wellantcollege en vanaf 1 augustus 2021 is de school verdergegaan onder de naam: Yuverta!

125 jaar geschiedenis
125 jaar geschiedenis is 125 jaar verhalen, 125 jaar aan belevenissen die gedeeld mogen worden. In het kader van dit jubileum wordt er een reünie georganiseerd door huidige medewerkers in samenwerking met oud-medewerkers.

Deze reünie vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 van 16.00 tot 21.00 uur in het schoolgebouw van Yuverta mbo Aalsmeer, Linnaeuslaan 2 in Aalsmeer. Om 15 uur komen de oud-collega’s al bij elkaar om herinneringen op te halen.

Alle oud-studenten en oud-medewerkers kunnen zich hier inschrijven via de website.

Publicatiedatum: