Gebroeders Reedijk uit Westdorpe slaan andere weg in

In 2008 ontstond bij de broers Johan en Piet Reedijk het plan hun bestaande bedrijven in de Hoekse waard uit te breiden. Doordat het op de bestaande locaties planologisch niet was toegestaan, zetten zij hun zoektocht voort in andere gebieden in Nederland. 

Al snel trok het glastuinbouwgebied in Zeeuws-Vlaanderen hun aandacht. Het 220 ha grote gebied was in ontwikkeling als glastuinbouw concentratiegebied. Piet Reedijk: "Toen al opvallend was de enorme duurzaamheid van het gebied. Het was immers een van de eerste gebieden waarbij er een symbiose is tussen industrie en tuinbouw. De industrie heeft veel afvalwarmte en zuivere CO2 over, terwijl de tuinbouw deze juist nodig heeft.” 

Zo vestigden zij zich in 2010 als een van de eerste tuinders in het gebied met 8 ha kas voor de teelt van paprika’s. De warmte en CO2-voorziening zien de broers, zeker in deze onzekere tijd, als een enorm pluspunt. Er ligt een betrouwbaar netwerk voor de levering van warmte en CO2 waar ook nog eens een gunstig prijskaartje aan hangt. De telers in het gebied hebben geen last van de huidige perikelen op de gasmarkt simpelweg omdat er geen gasaansluitingen zijn.  

Nu er een van hun oudere locaties wordt ingericht voor woningen en er bij de beide broers geen opvolgers in beeld zijn, hebben zij besloten om naar andere uitdagingen uit te kijken. Ze telen er nog steeds met veel plezier, maar bieden de locatie in Westdorpe toch ter overname aan. Een unieke kans voor diegenen die direct willen verduurzamen. "Mocht er zich geen kandidaat aandienen dan gaan wij zelf gewoon door met het kweken van onze paprika’s," aldus Piet.

Voor meer informatie:
Piet Reedijk
088-4111888
info@wltm.nl  
www.wltm.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven