Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SchermNed neemt Alsemgeest Scherminstallaties over

Tholen - Met ingang van 15 april heeft SchermNed er weer heel wat jaren ervaring in scherming en luchtmechaniek bij. Dit dankzij de overname van Alsemgeest Scherminstallaties. "Het is een overname gericht op kwaliteit en het verhogen van ons serviceniveau", benadrukt Jack van der Voort.

Met de overname krijgt SchermNed er vier teamleden bij. Zij zijn met ingang van 15 april aan de slag gegaan. Ook bedrijfsbussen, materieel, gereedschap en relaties gaan over van Wateringen naar Naaldwijk.


Marco Geeratz van Alsemgeest Scherminstallaties en Jack van der Voort van SchermNed

Verbreding aanbod insectengaas en luchtmechaniek
De directeur van SchermNed noemt het 'een gezonde overname' waarmee de bedrijfscultuur van het Naaldwijkse familiebedrijf behouden blijft. "We bouwen ons team uit met een brede en mooie groep vakmensen, van monteurs tot uitvoering en verkoop. Bij Alsemgeest werkten mensen met hart voor de tuinbouw die bovendien allemaal woonachtig zijn tussen de kassen in Westland of Midden-Delfland."

Alsemgeest Scherminstallaties was meer dan dertig jaar zelfstandig actief in de markt. "Alsemgeest is actief in scherming, maar ook goed in luchtmechaniek. De specialisten van Alsemgeest brengen extra kennis mee, vooral ook over de wat oudere, tegenwoordig iets minder gangbare systemen. Wij verbeteren met deze vakmannen en hun kennis nu ons serviceapparaat, verhogen ons serviceniveau en verbreden ons aanbod richting de Alsemgeestrelaties met alle soorten insectengaassystemen (waaronder ons eigen SchermNed insectenfiltersysteem) en voor de SchermNed-relaties met luchtmechaniek oplossingen."

Vooral bij de kennis over luchtmechaniek staat Jack speciaal even stil. "De kennis van luchtmechaniek zit veel bij bedrijven in de kassenbouw en kassensloop. Onderhoud aan luchtmechaniek doe je echter vaak van binnenuit de kas, en daar zijn wij met onze schermen en met insectengaas toch vaak al bezig. Hoe handig is het dan als je direct ook de luchtmechaniek kan doen als SchermNed. Dat doen wij nu ook al wel, maar met deze overname worden we hier nog sterker in."

Goede mix sierplanten en groenteteelt
De servicemonteurs bij SchermNed krijgen de kans af en toe ook de specialere projecten op zich te nemen. "Bij ons is een servicemonteur allround. Onze mensen vinden het leuk om niet alleen service te verrichtten, maar ook hun kennis in te kunnen zetten voor specialere projecten. Die kennis hebben de mensen van Alsemgeest ook dankzij hun jarenlange ervaring en liefde voor techniek."

Alsemgeest Scherminstallaties was vooral sterk in de sierteelt en veel actief bij telers in Zuid-Holland. Ook bediende het bedrijf relaties in onder meer Duitsland en Frankrijk. Met de overname gaat SchermNed, zelf ook sterk in de glasgroenten, die klanten nu bedienen. "Met onze gebundelde krachten kunnen we ook grotere projecten aanpakken voor klanten van Alsemgeest. Bovendien krijgen zij de beschikking over onze uitgebreide kennis en ons assortiment met insectengaas."

Bedrijfscultuur
Marco Geeratz, het gezicht van Alsemgeest Scherminstallaties, komt bij SchermNed in de functie verkoop & advies. Hij gaat zich voornamelijk richten op export en contact met de bestaande relaties.

Voor SchermNed is het de eerste overname in bijna twintig jaar. Destijds werden een collega-schermbedrijf en ook Vitrona, het huidige zusterbedrijf, overgenomen. De overname is niet direct bedoelt voor groei, benadrukt Jack, maar vooral gericht op verbetering van de kwaliteit, flexibiliteit in service en het verhogen van het kennisniveau en werkplezier van zijn team. "Wij vinden het belangrijk dat we de bedrijfscultuur kunnen behouden. Dat kan met deze stap, waarbij we er ook nog drie allround onderaannemers bij krijgen met wie Alsemgeest veel werkte."

Voor meer informatie:
SchermNed B.V.
+31 (0)174 62 22 14
[email protected]
www.schermned.nl