Canadese telers onderzoeken potentieel van wind om kassen van energie te voorzien

De Universiteit van Windsor werkt samen met de Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) en Kruger Energy om te onderzoeken of bestaande windmolenparken kunnen worden gebruikt om kassen in het zuidwesten van Ontario van energie te voorzien en te verwarmen.

Het nieuwe samenwerkingsverband heet het High Energy-project, een afkorting van het Hydrogen Integrated Greenhouse Horticultural Energy-project. Het stelt voor windturbines te gebruiken om schone elektriciteit en waterstof op te wekken voor gebruik in de kassensector in de regio.

"Telers willen hun activiteiten uitbreiden en hun toegang tot CO2-arme energieoplossingen vergroten," zegt Aaron Coristine, manager wetenschap, regelgevingszaken en overheidsrelaties van OGVG. "Deze joint venture zal wegen aanleggen om dit te bereiken met nieuwe aanpassingen van schone, bewezen energietechnologieën."

Energiegebrek
Het zuidwesten van Ontario heeft de hoogste concentratie kassen in Noord-Amerika. De glastuinbouwsector is snel gegroeid, maar verdere expansie wordt tegengewerkt door een gebrek aan lokaal beschikbare energie. Windmolenparken die al in het gebied staan zouden een oplossing kunnen bieden door elektriciteit en waterstof rechtstreeks aan de kassen te leveren.

Kruger Energy produceert momenteel 200 megawatt windenergie in het zuidwesten van Ontario, wat genoeg is om in potentie ongeveer 60.000 huizen van stroom te voorzien.

"We zijn blij met het vooruitzicht van een extra markt voor ons product," zei JJ Davis van Kruger Energy. "Kruger is een leider in duurzaamheid en strategisch asset management, wat ons in staat zal stellen om op betrouwbare wijze schone energie te leveren aan de groentekassensector met onze reeds lang bestaande windparken."

Het project stelt voor een commerciële faciliteit te bouwen die lokaal opgevangen windenergie opneemt en omzet in elektriciteit en waterstof voor kassen die tomaten, paprika's, komkommers, aardbeien en andere gewassen telen. De eerste stap van het project is het opstellen van economische en regelgevingsmodellen om de zakelijke argumenten voor de onderneming te onderbouwen.

"Er zullen een aantal primeurs zijn in dit project," zei Rupp Carriveau, een professor in engineering en directeur van het Environmental Energy Institute aan de Universiteit van Windsor, die de modellering leidt.

"We verwachten veel te leren op het gebied van zowel techniek als beleid," zei hij. "Het High Energy-project is veelbelovend. Bewezen bestaande middelen op een nieuwe manier gebruiken om dingen te verbeteren of een probleem op te lossen klinkt praktisch en vindingrijk. Wij houden van dat soort oplossingen."

Dit project sluit aan bij de richting van de hogere overheidsniveaus om te voorzien in de energie- en voedselbehoeften van gemeenschappen in de hele provincie en in het hele land.

Voor meer informatie:
Ontario Fruit and Vegetable Grower's Association

www.ofvga.org      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven