Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SodM ontvangt 36 geactualiseerde meetplannen mijnbouwondernemingen

Mijnbouwondernemingen moeten jaarlijks hun meetplan actualiseren en indienen bij het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). In dit meetplan beschrijven zij hoe zij het effect van hun mijnbouw-activiteiten op de bodem meten.

Tien mijnbouwondernemingen hebben in totaal 36 geactualiseerde meetplannen ingediend bij SodM. SodM heeft deze meetplannen beoordeeld. Dit jaar vinden een aantal meetcampagnes plaats. 

SodM heeft een aantal ondernemingen om een aanvulling gevraagd, bijvoorbeeld omdat de opgegeven informatie niet compleet was of omdat de einddatum van de winning niet in lijn was met het geldende winningsplan. Eén onderneming is door SodM aangesproken op het niet tijdig inleveren van het meetplan. Alle meetplannen zijn op NLOG gepubliceerd.

Het effect van mijnbouwactiviteiten op de bodem kan bodemdaling of – stijging zijn, of trillingen. In het geval van opslag in of winning uit een zoutcaverne, moet ook de vorm van de holte in de ondergrond periodiek gemeten worden. SodM heeft alle meetplannen gecontroleerd, en constateert deze aan de wettelijke vereisten voldoen.

Bron: SodM

Publicatiedatum: