Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbeidsbesparing tijdens het spuiten van aardbeien

Binnen de aardbeienteelt zijn kwekers op zoek naar het besparen van arbeid en daarvan is het automatiseren van de gewasbehandeling er één van. Hiervoor kiezen twee aardbeienkwekers voor een automatische spuitrobot die in staat is om meerdere paden tegelijk te spuiten. De robots zijn te vinden bij WestBerry De Lier en
T' Aardbeihofke in Ravels.


Meto spuitrobot en transportwagen bij T' Aardbeihofke staat klaar om te gaan spuiten.

WestBerry De Lier en T’ Aardbeihofke hebben onlangs bij Steenks Service een custom Meto spuitrobot van Berg Hortimotive aangeschaft. Sander Zuidgeest, Steenks Service: "Met een Meto spuitrobot verhoog je de kwaliteit van spuiten, bespaar je uren en middelen en kom je niet meer met het gespoten gewas in aanraking. Bij ons is het ook mogelijk om een spuitboom op maat te maken zodat meerdere paden tegelijk gespoten kunnen worden. Daarnaast kunnen op de spuitboom nozzles voorwaarts en zijwaarts worden gericht om zo ook de gevel te kunnen spuiten.”

De Meto spuitrobot in actie bij WestBerry 


De Meto spuitrobot en transportwagen bij T' Aardbeihofke met een ingeklapte spuitboom

Combinatie met transportwagen
In België rijdt er een Meto spuitrobot in combinatie met een Meto transportwagen. Met deze transportwagen kan de robot volautomatisch naar een volgend pad verplaatst worden. Dit in combinatie met de spuitrobot zorgt voor een volledig automatisch proces van gewasbehandeling. Jos Rens van T’ Aardbeihofke is enthousiast over de machine: “Ik hoef de machine aan te zetten en hij spuit automatisch de hele kas. Ik kan tijdens het spuiten mezelf richten op andere werkzaamheden en dat levert mij veel tijdswinst op.”

Zo kan de spuitwagen bij T’ Aardbeihofke zeven paden tegelijk spuiten. Dit is gelijk aan een breedte van 8 meter. Hiervoor is gebruik gemaakt van een spuitarm van gegalvaniseerd staal met zeven spuitmasten. De spuitarm is eenvoudig in te klappen zodat de machine compact kan worden weggezet.

Meerdere paden
Bij WestBerry De Lier rijdt een Meto spuitrobot die tegelijk drie paden kan spuiten. WestBerry De Lier is onderdeel van Gebroeders Zwinkels. Voorheen werden hier altijd tomaten geteeld, maar op de locatie in De Lier worden dit jaar voor het eerst aardbeien geteeld. Ed Zwinkels van WestBerry: “De mogelijkheid om meerdere paden tegelijk te spuiten is ideaal en bespaard zo een hoop extra arbeid. Dit gaf voor mij de doorslag om voor deze machine te kiezen.”

Voor meer informatie:
T’ Aardbeihofke
Weteringsstraat 56
2380 Ravels (B)
info@hoogstraten.eu
www.hoogstraten.eu    

WestBerry De Lier
Laan van Boekesteijn 5
2678 NX De Lier
edzwinkels@kwekerijzwinkels.nl
www.kwekerijzwinkel.nl 

Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
info@steenks-service.nl 
www.steenks-service.nl 

Publicatiedatum: