Overheid steekt 3 miljoen in biomassaketel voor Nieuw-Zeelandse teler

Een overheidsfonds voor projecten die de CO2-uitstoot verminderen, heeft omgerekend 3 miljoen euro uitgetrokken voor een biomassaketel bij een grote paprikateler in Nieuw-Zeeland.

De financiering van de boiler, die de paprika-, tomaten en avocadoteler in staat zal stellen hernieuwbare materialen te gebruiken in plaats van op gas te stoken, maakte deel uit van een fonds van 8 miljoen euro, recent door minister van Energie Megan Woods aangekondigd.

Het geld is afkomstig uit de derde ronde van het investeringsfonds van de regering voor het CO2-arm maken van de glastuinbouwsector, waaraan al 34,5 miljoen euro is uitgegeven.

Volgens de Autoriteit voor energie-efficiƫntie en -behoud zou de aangekondigde financiering jaarlijks 38.883 ton broeikasgasemissies besparen. Volgens de autoriteit heeft het hele fonds voor het CO2-arm maken van de sector, dat tot dusver 42,5 miljoen euro waard is, geleid tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 364.127 ton per jaar. Dat is het equivalent van 134.800 auto's van de weg halen.

Southern Paprika, dat enorme kassen exploiteert ten noorden van Auckland om paprika's, avocado's en tomaten te telen, ontving iets minder dan 3 miljoen euro voor de biomassaketel die naar eigen zeggen de uitstoot van broeikasgassen door verwarming met 70% zou verminderen.

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven