Ex-accountant helpt met hydrocultuur duizenden telers hun winst met 35% te verhogen

"Ik ben een teler sinds mijn geboorte en tuinbouw is een deel van mijn leven. Zelfs tijdens mijn studiejaren hielp ik mijn vader op het veld met het telen van traditionele groenten," zegt Pravin Patel uit Vadodara, Gujarat.

Pravin studeerde af in de handel en bracht de weekends op het teeltbedrijf door. "Van het irrigeren van de teeltbedrijven tot het rijden op ossen om te ploegen, ik heb het allemaal gedaan," vertelt hij aan The Better India. "Dus toen ik een baan kreeg bij een particulier telecombedrijf, gaf het werk mij niet veel voldoening", zegt hij. Sindsdien heeft hij zijn baan opgezegd en wat hij in plaats daarvan doet, is niet alleen succesvol gebleken voor hem, maar ook voor duizenden telers in Gujarat.

Vooruitstrevende telers opleiden
"Tussen 2007 en 2011 werkte ik als senior accountant bij het bedrijf, maar de gedachte aan tuinbouw bleef in mijn achterhoofd", herinnert hij zich. Pravin zegt dat hij idee├źn bleef bedenken over hoe hij verbeteringen in de tuinbouw kon aanbrengen. "De traditionele teler staat onder constante druk om meer te telen met minimale middelen. Het weer en de stijgende productiekosten maken van de tuinbouw een riskante bezigheid."

Hij probeerde toen een reeks bedrijven te runnen die verband hielden met tuinbouw. "Ik heb ongeveer twee jaar lang verschillende bedrijven geprobeerd, onder andere met betrekking tot polykassen. Maar ze kwamen niet van de grond", zegt Pravin.

Lees het volledige artikel op Better India.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven