Jesse Schevel specialist ‘public & government affairs’ Glastuinbouw Nederland

Jesse Schevel is op 1 april gestart bij Glastuinbouw Nederland als specialist ‘public & government affairs’ en internationale zaken. Daarmee volgt hij deels Thijs Jacobs op, die de afgelopen twee jaar als lobbyist actief was in Brussel en inmiddels politiek actief is in België. “Maar ik ga vooral ook de Haagse lobby oppakken”, zo voegt Jesse toe.


 
Daarmee wordt de politieke lobby in Den Haag meer gecentraliseerd. “Die taak lag tot voor kort enerzijds bij de verschillende themaspecialisten en anderzijds bij bestuur en directie. Dat gaan we nu meer onderbrengen bij mij. Uiteraard werk ik daarbij nauw samen met de themaspecialisten, voorzitter Adri Bom-Lemstra en directeur Ruud Paauwe. Dat geldt voor de zaken die nationaal spelen in Den Haag, maar ook Europees in Brussel.”

LNV en LTO
Voor zijn komst naar Glastuinbouw Nederland was Jesse onder andere werkzaam bij het ministerie van LNV in Berlijn en Den Haag. “Daar had ik onder andere al te maken met de glastuinbouw, vanwege onderzoek naar de ontwikkeling van de glastuinbouw in Duitsland.” Komende maand combineert hij deze functie nog met soortgelijke activiteiten voor LTO Nederland. “Mede vanwege de Europese Green Deal ben ik inmiddels vanuit LTO vrij goed ingevoerd in de klimaat- en milieudossiers, waar de glastuinbouw nadrukkelijk mee te maken heeft en krijgt.”

Input telers
Hoewel Jesse formeel vooral een beleidsmatige functie heeft binnen Glastuinbouw Nederland, wil hij ook regelmatig bij telers langs. “Met name de besluitvorming in Brussel is voor veel telers een ‘ver van mijn bed show’. In gesprekken wil ik graag spreken over het belang van onze lobby in Brussel. Ik wil telers van begin af aan meenemen in de trajecten voor de komende jaren, in de hoop dat ze mij tussentijds ook voorzien van belangrijke input voor mijn werkzaamheden daar.”

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven