Vanaf 12 april kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten aanvragen mogelijk

Mkb’ers met een plan voor een innovatief product, proces of dienst kunnen vanaf dinsdag 12 april subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT).
 
Met de MIT-regeling wil de overheid in samenwerking met regionale overheden innovatie bij het mkb stimuleren, van innovaties op het gebied van markt en ketens tot aan technologische innovaties. Er is voor 2022 ruim € 63,6 miljoen (onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant) beschikbaar voor kennisvouchers, haalbaarheids- en R&D-samenwerkingsprojecten.

Mkb'ers uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) hebben in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de MIT-regeling. Topsector T&U roept dan ook alle mkb’ers uit de sector op een aanvraag in te dienen voor deze nieuwe MIT-ronde. 

Indienen vanaf 12 april
De aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten kunnen worden ingediend vanaf 12 april 2022, respectievelijk bij RVO of bij de regioloketten. De sluitingsdatum voor de kennisvouchers is 1 november 2022, voor de haalbaarheidsprojecten is dat 13 september 2022 om 17.00 uur.

Wilt u een aanvraag indienen voor een van deze instrumenten? Wacht dan niet te lang en dien uw aanvraag meteen in op de dag van de opening. De MIT is een algemene regeling waar veel sectoren gebruik van maken. De aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst (first come, first serve), dus hoe sneller uw aanvraag binnen is, hoe beter! Bij voorkeur op dag 1 van de openstelling, omdat anders het budget uitgeput kan zijn.

Het onderdeel R&D-samenwerking is open van 1 juni t/m 13 september 2022. Er is dit jaar een extra openstelling voor R&D samenwerkingsprojecten Artificial Intelligence (AI). Deze is open vanaf 15 maart en sluit op 10 mei 2022 om 17:00 uur. 

Aanvragen en meer informatie.

Bron: www.glastuinbouwnederland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven