Cao PAWW voor nieuwe periode van vijf jaar voortgezet

Door de vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen en De Unie is in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en Plantum aan werknemers gevraagd of zij de cao PAWW willen voortzetten. Deze cao werd in 2019 afgesloten vanwege een wetswijziging waardoor de opbouw van WW-rechten langzamer plaatsvindt en de duur van WW- en WGA-uitkering korter werd. De cao PAWW geeft recht op de WW- en WGA-rechten zoals die golden voor de wetswijziging. Hij wordt vanaf 1 oktober voor een nieuwe periode van vijf jaar voortgezet

Omdat de premie voor deze regeling door werknemers wordt betaald hebben cao partijen er voor gekozen om werknemers te raadplegen of er voldoende draagvlak is voor de regeling. De uitkomsten daarvan bleken positief. In de glastuinbouw was 69% van de werknemers positief over voortzetting van de cao. In de tuinzaadsector was dat 79%. De uitkomsten van deze raadpleging zijn zodanig dat de cao-partijen hebben besloten de Cao PAWW per 1 oktober voor een periode van 5 jaar te verlengen.

Premie
Voor 2022 is door SPAWW, de organisatie die PAWW-regeling uitvoert een premie vastgesteld van 0,2% over het loon van de werknemer. De werkgever houdt het bedrag van deze premie in op het salaris van de werknemer en betaald het aan SPAWW. Voor 2023 zal later dit jaar de hoogte van de premie door SPAWW worden vastgesteld.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven